Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvęs Estijos prezidentas siūlo bausmę Baltarusijai: „Nuo to Lukašenkai skaudėtų labiausiai“

Baltarusija sekmadienio popietę akiplėšiškai nutupdė „Ryanair“ kompanijos lėktuvą, kad sulaikytų Aliaksandro Lukašenkos opozicionierių žurnalistą Romaną Protasevičių, o Lietuvoje ir Europoje svarstoma, kokių sankcijų reikėtų imtis prieš Baltarusijos režimą. Buvęs Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas siūlo A.Lukašenkai kirsti per skaudžią vietą – ledo ritulį.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Scanpix“ nuotr.

Lietuvą ir kitas Europos valstybes sekmadienį sukrėtė Baltarusijos poelgis, kai pasitelkiant karinę techniką priverstinai buvo nutupdytas iš Atėnų į Vilnių skridęs orlaivis.

Nors baltarusiai ginasi tą darę dėl esą lėktuve buvusios bombos, lėktuvui nusileidus Minske buvo sulaikytas juo skridęs Baltarusijos žurnalistas, informacinio kanalo „Nexta“ įkūrėjas ir buvęs vyriausiasis redaktorius R.Protasevičius.

120 lėktuve skridusių keleivių ilgas valandas turėjo praleisti Minsko oro uoste, kol jiems galiausiai buvo leista pakilti į Vilnių, tačiau lėktuve iš Baltarusijos į Lietuvos sostinę jau nebuvo R.Protasevičiaus, jo draugės ir keturių kitų asmenų.

Pasipiktinę lietuviai ir kitų šalių atstovai Baltarusijai siūlo įvairias sankcijas, o 2006–2016 m. Estijos prezidento pareigas ėjęs T.H.Ilvesas skatina ją bausti per ledo ritulį.

Kaip tik šiuo metu Rygoje vyksta pasaulio ledo ritulio čempionatas, kuriame žaidžia ir Baltarusijos rinktinė.

T.H.Ilvesas siūlo, kad Baltarusijos komanda būtų iš jo išmesta.

„Tarptautinė ledo ritulio federacija turėtų nedelsdama pašalinti Baltarusiją iš Rygoje vykstančio pasaulio čempionato. Nuo to ledo ritulį mylinčiam diktatoriui Lukašenkai skaudėtų labiau nei nuo ko nors kito bei parodytų staigią reakciją į valstybės lygiu organizuojamą terorizmą“, – tviteryje rašo buvęs Estijos vadovas.

Planetos ledo ritulio pirmenybės pagal pirminį planą turėjo vykti ir Minske, bet Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) sausį atšaukė planus organizuoti turnyrą Baltarusijoje po to, kai sirgaliai ir ledo ritulį remiančios įmonės paragino nevykti į šalį, kurioje pažeidžiamos žmogaus teisės.

Rygoje baltarusiai jau spėjo sužaisti dvejas rungtynes – 2:5 nusileido Slovakijai ir 1:0 įveikė Švediją. Šiandien Baltarusijos rinktinė žais prieš Čekiją, o dar jų tvarkaraštyje liko mačai su Didžiąja Britanija, Danija, Šveicarija ir Rusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas