Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Chicago Blackhawks“ ledo ritulininkai – NHL čempionai

Trečią kartą per pastaruosius šešerius metus NHL čempionų titulą iškovojo „Chicago Blackhawks“ ledo ritulininkai. Šeštose serijos iki 4 pergalių rungtynėse „Blackhawks“ ekipa namuose 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) įveikė „Tampa Bay Lightning“ ir laimėjo seriją 4:2.
„Blackhawks“ triumfas
„Blackhawks“ triumfas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Dabar tai dar neatrodo tikra. Tai neįtikėtina. Jaučiuosi lyg sapne. Kaskart, kai tai padarome, jaučiamės vis geriau. Tai nepakartojamas jausmas“, – džiūgavo „Blackhawks“ kapitonas Jonathanas Toewsas.

Prie abiejų „Blackhawks“ įvarčių rezultatyviais perdavimais prisidėjo Bradas Richardsas. Pirmąjį įvartį įmušė Duncanas Keithas (37:13), o antrąjį – Patrickas Kane'as (54:16).

Tai buvo pirmosios šio finalo serijos rungtynės, pasibaigusios dviejų įvarčių persvara. „Blackhawks“ šventė vienodas pergales 2:1 pirmajame, ketvirtajame ir penktajame susitikime. „Lightning“ ekipa 4:3 laimėjo antrąjį mačą ir 3:2 trečiąjį. 

Naudingiausiu NHL atkrintamųjų varžybų žaidėju pripažintas „Blackhawks“ gynėjas D.Keithas, sužaidęs daugiau nei 700 minučių ir surinkęs 21 tašką. Jis tapo tik antruoju gynėju NHL istorijoje, laimėjusiu MVP prizą ir pelniusių pergalingą įvartį lemiamose finalo serijos rungtynėse.

VIDEO: Paskutinės mačo sekundės – „Blackhawks“ tampa čempionais

„Blackhawks“ ledo ritulininkai „Stanley“ taurę taip pat laimėjo 2010 ir 2013 metais. 13 kartų NHL finaluose dalyvavusi ekipa pagal šį rodiklį yra penkta istorijoje. Taurę "Blackhawks" taip pat yra laimėjusi 1934, 1938, ir 1961 m.

„Lightning“ ledo ritulininkai į NHL finalą buvo patekę tik antrą kartą istorijoje. Pirmasis kartas 2004 m. buvo sėkmingesnis – ekipa laimėjo „Stanley“ taurę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito