Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dailiojo čiuožimo varžybose Prancūzijoje pirmąją vietą užėmė trylikametė Deimantė Kizalaitė

Tarptautinėse dailiojo čiuožimo varžybose „Rooster Cup“ Prancūzijoje jaunių grupėje iki 15 metų puikiai pasirodė Kauno žiemos sporto mokyklos „Baltų ainiai“ auklėtinė Deimantė Kizalaitė, užėmusi pirmą vietą tarp 27 sportininkių iš 13 šalių.
Deimantė Kizalaitė.
Deimantė Kizaraitė. / LSF nuotr.

Paryžiuje vykusiose varžybose laisvosios programos metu LIetuvos atstovės atlikti trijų apsisukimų šuoliai pirmą kartą teisėjų buvo įvertinti pliusais. Toks įvertinimas jai padėjo pakilti iš 8 vietos (po trumpos programos) į pirmąją ir net 6 taškais aplenkti Prancūzijos sportininkę Pauline Wanner, kuri po trumpos programos buvo pirma.

D.Kizalaitė laisvąją programą atliko be klaidų, kuri teisėjų buvo įvertinta tik pliusais. Tai jau trečioji šios talentingos sportininkės pergalė svarbiausiuose tarptautiniuose turnyruose šį sezoną.

Dar iki šių varžybų D.Kizalaitė demonstravo puikius rezultatus. Tarptautinėse varžybose Varšuvoje (Lenkija) D.Kizalaitė užėmė I-ąją vietą tarp 46 sportininkių, Dortmunde (Vokietija) vykusiose varžybose „NRW Trophy“ buvo antra tarp 28 sportininkių.

Sezono pradžioje ji taip pat tapo tarptautinių varžybų Minske (Baltarusija) nugalėtoja, o kovo pradžioje vykusiose Vaikų pasaulio žiemos sporto žaidynėse iškovojo aukštą 4 vietą. Pastarosiose varžybose pirmas tris vietas užėmė Rusijos atstovės, o po lietuvės čiuožėjos liko sportininkės iš JAV bei Kanados. Džiugu, kad sportininkė surinko 99.58 balų ir pagerino savo asmeninį rezultatą.

Šį sezoną čiuožėja nemažai laiko praleido Sankt Peterburge, kur treniravosi pas olimpinį čempioną Aleksejų Urmanovą. Rugpjūčio mėnesį Deimantei sukaks 14 metų ir sekantį sezoną ji jau startuos jaunimo grupėje ir galės dalyvauti pasaulio jaunimo čempionate bei pasaulio „Grand Prix“ etapuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento