Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dailiojo čiuožimo varžybose Latvijoje – medaliai ir įvykdyti normatyvai

Savaitgalį baigėsi Tarptautinės čiuožimo sąjungos (ISU) dailiojo čiuožimo varžybos Jelgavoje, kuriose buvo galima įvykdyti Europos ir pasaulio čempionatų normatyvus bei rinkti pasaulinio reitingo taškus.
Meda Variakojytė Danielis Korabelnikas
Meda Variakojytė Danielis Korabelnikas / nuotr. LČF

Suaugusiųjų grupėje pirmąjį šio sezono startą puikiai pradėjo Meda Variakojytė, kuri ne tik iškovojo sidabro medalį (155,95 tšk.), bet ir įvykdė pasaulio suaugusiųjų čempionato normatyvą.

Po pirmos varžybų dienos sportininkė buvo penktoje vietoje, tačiau be klaidų atliko laisvąją programą ir pakilo į antrąją vietą. Varžybų nugalėtoja tapo latvė Sofija Stepčenko, trečioje vietoje liko estė Kristina Lisovskaja.

Šiose varžybose varžybų Meda Variakojytė uždirbo 225 pasaulinio reitingo taškus. Jogailė Aglinskytė (133,30 tšk.) liko aštuntoje vietoje, įvykdžiusi Europos čempionato normatyvą laisvojoje programoje.

Pirmą kartą suaugusiųjų grupėje startavo Lietuvos jaunimo čempionas Danielis Korabelnikas. Jis taip pat įvykdė Europos čempionato normatyvą laisvojoje programoje ir iškovojo trečią vietą (153,51 tšk.).

Pirmą kartą jaunimo grupėje startavusi Gabrielė Juškaitė, kuriai dar tik sukaks 14 metų, varžydamasi su vyresnėmis sportininkėmis iškovojo aukso medalį, surinkdama 149,78 tšk. Antroje vietoje liko Suomijos atstovė Darja Trubicon, o trečioje vietoje – Latvijos sportininkė Kira Baranovska. Gabrielė įvykdė pasaulio suaugusiųjų normatyvą, tačiau dėl jauno amžiaus negalės startuoti suaugusiųjų čempionate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas