Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 07 /09:25

Dainiaus Zubraus viltys atgijo: „Devils“ iškovojo pirmąją pergalę Stenlio taurės finale

Dainius Zubrus ir Naujojo Džersio „Devils“ tvirčiau įsikibo į bedugnės kraštą. Stenlio taurės finale „Velniai“ iškovojo pirmąją pirmąją pergalę – svečiuose 3:1 (0:0, 0:0, 3:1) palaužę Los Andželo „Kings“ ledo ritulininkus – ir neleido šiems užbaigti serijos.
Dainius Zubrus prie pergalės prisidėjo rezultatyviu perdavimu.
Dainius Zubrus prie pergalės prisidėjo rezultatyviu perdavimu. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Viltį susigrąžinę „Devils“ ledo ritulininkai sušvelnino didžiojo NHL finalo serijos iki keturių pergalių rezultatą – 1:3. Penktasis serijos mačas vyks jau „Velnių“ arenoje.

Svariai prie „Devils“ pergalės prisidėjo lietuvis D.Zubrus. 33-ejų puolėjas atliko rezultatyvų perdavimą Patrikui Eliašui (47:56), kuris pelnė pirmąjį mačo įvartį.

Vos po minutės „Kings“ išlygino rezultatą, kai pasižymėjo Drew Doughty (48:56), tačiau svečiams pergalę padovanojo taiklūs Adamo Henrique'o (55:29) ir Iljos Kovalčiuko (59:40) smūgiai trečiojo kėlinio pabaigoje.

„Mes niekada nepasiduosime. Mes nepraradome tikėjimo savimi“, - po pergalės džiaugėsi I.Kovalčiukas.

D.Zubrus iš viso žaidė beveik 18 minučių (17:50), dusyk metė į varžovų vartus ir išvengė baudos minučių. Per 22-i atkrintamąsias šio sezono rungtynes lietuvio sąskaitoje iš viso yra 3 įvarčiai ir 7 rezultatyvūs perdavimai.

Rungtynių reportažas:


Verta pažymėti, kad D.Zubrui tai buvo pirmoji pergalė didžiajame NHL finale. Prieš 15 metų su Filadelfijos „Flyers“ iki lemiamos serijos nužygiavęs lietuvis tada 0:4 pralaimėjo Detroito „Red Wings“.

„Devils“ siekia pakartoti net 60 metų senumo stebuklą. Per visą NHL istoriją tik Toronto „Maple Leafs“ ledo ritulininkams 1942 metais pavyko iškovoti Stenlio taurę, finalo seriją pralaimint 0:3.
Dvi pirmąsias didžiojo finalo serijos rungtynes „Devils“ namuose pralaimėjo po pratęsimo vienodais rezultatais 1:2, o trečiajame mače jau svečiuose krito 0:4.

„Devils“ klubas Stenlio taurės finale kaunasi penktą kartą, o čempionu tapo tris sykius – 1995, 2000 ir 2003 metais.
„Kings“ tai tik antrasis finalas (pirmas – 1993 m.), kuriame „Karaliai“ siekia pirmosios Stenlio taurės klubo istorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai