Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dainius Zubrus didžiajame NHL finale kovos iki galo: „Mes dar galime laimėti“

Dėl kiekvieno ledo ritulininko svajonės – Stenlio taurės – kovojantis lietuvis Dainius Zubrus nepraranda tikėjimo, kad jo atstovaujamas Naujojo Džersio „Devils“ klubas apvers aukštyn kojomis tragiškai prasidėjusį didįjį NHL finalą.
Dainius Zubrus
Dainius Zubrus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

33-ejų puolėjas iš Lietuvos svariai prisidėjo prie to, kad „Velniai“ nenugarmėtų į bedugnę, nors serijoje iki keturių pergalių su Los Andželo „Kings“ buvo atsilikę 0:3. D.Zubrus atliko rezultatyvų perdavimą pirmajam įvarčiui, o „Devils“ laimėjo išvykoje ir sušvelnino serijos rezultatą iki 1:3.

„Tai pirmoji mano pergalė didžiajame NHL finale“, – nj.com džiaugėsi lietuvis, Stenlio taurės finale kovojantis po 15 metų pertraukos. Tada D.Zubrus ir Filadelfijos „Flyers“ lemiamoje serijoje taip ir nepatyrė pergalės džiaugsmo – 0:4 neprilygo Detroito „Red Wings“.

„Žinoma, smagu, tačiau tai yra tik viena pergalė – nieko daugiau. Mes vis dar esame duobėje“, – pridūrė ledo ritulininkas iš Lietuvos.

Anot jo, išsikapstyti ir duobės – realu, bet reikia galvoti ne apie visą seriją, o tik artimiausią laukiantį mačą ir visą dėmesį skirti tik tam.

„Galvojame tik apie vieną mačą. Tikime, kad galime laimėti ir nežiūrime toli į priekį“, – teigė D.Zubrus.

„Jaučiame, kad didžiajame finale sėkmė buvo ne mūsų pusėje“, – neslėpė lietuvis, nes „Velniai“ du pirmuosius mačus namuose pralaimėjo apmaudžiai po pratęsimų.

„Tačiau dabar jau nieko nepakeisime. Žaidžiame ledo ritulį birželio mėnesį, vadinasi, kažką darome gerai. Galbūt reikia tik pabandyti tai padaryti dar geriau ir nenuleisti rankų“, – tęsė D.Zubrus.

„Sunkiose situacijose jau ne kartą buvome ir šiame sezone, serijose atsilikdami prieš tikrai geras komandas. Tada taip galvodavome tik apie artėjantį mačą ir tai mums padėjo laimėti tas serijas. Tikiuosi, jog tai pagelbės ir šį kartą“, – priminė puolėjas.

Iš tiesų, „Devils“ ketvirtfinalyje taip pat svyravo ant prarajos krašto (2:3), bet įveikė Floridos „Panthers“, konferencijos pusfinalį ir finalą pradėjo pralaimėjimais (0:1), bet palaužė atitinkamai „Flyers“ (4:1) ir Niujorko „Rangers“ (4:2).

Tiesa, per visą NHL istoriją kol kas tik vieną kartą nutiko taip, kad didžiojo finalo serijoje 3:0 pirmavusi ekipa netaptų čempione. Net prieš 60 metų, 1942-aisiais, šį stebuklą sukūrė Toronto „Maple Leafs“.

Penktąsias serijos rungtynes „Devils“ ir „Kings“ klubai Lietuvos laiku žais naktį į sekmadienį Naujajame Džersyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai