Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dainius Zubrus ir „Devils“ ledo ritulininkai – per žingsnį nuo NHL Stenlio taurės finalo

Dainius Zubrus ir Naujojo Džersio „Devils“ ledo ritulio klubas sužaidė turbūt blogiausias rungtynes NHL atkrintamosiose, tačiau atsidūrė per žingsnį nuo Stenlio taurės finalo. „Velniai“ trečiadienį svečiuose 5:3 (3:1, 0:1, 2:1) palaužė Niujorko „Rangers“ ledo ritulininkus ir serijoje iki keturių pergalių išsiveržė į priekį 3:2.
„Devils“ ledo ritulininkai
„Devils“ ledo ritulininkai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujojo Džersio klubas turės puikią galimybę užbaigti Rytų konferencijos finalo seriją, nes šeštosios poros rungtynės penktadienį vyks „Devils“ arenoje.

„Tai nebuvo gražu. Manau, jog tai buvo turbūt blogiausios mūsų rungtynės šio sezono atkrintamosiose, – prisipažino „Devils“ puolėjas Zachas Parise'as. – Mes nebuvome pakankamai aktyvūs. Tuo tarpu varžovai, manau, žaidė tikrai gerai. Kita vertus, nors tai ir nebuvo geriausios mūsų rungtynės, bet mes išplėšėme pergalę, o tik tai ir yra skaičiuojama.“

Namuose žaidę „Rangers“ ledo ritulininkai į varžovų vartus ritulį metė 28 kartus, kai „Devils“ – 17-a.

D.Zubrus nugalėtojų gretose žaidė 18 su puse minučių (18:26), bet nė karto nemetė į varžovų vartus, o antrojo kėlinio pradžioje (23:12) gavo dvi baudos minutes.

Įvarčius nugalėtojams pelnė Stephenas Gionta (02:43), Patrikas Eliašas (04:13), Travisas Zajacas (09:48), Ryanas Carteris (55:36) bei Zachas Parise'as (59:28).

„Rangers“ gretose įvarčiais pasižymėjo Brandonas Prustas (15:41), Ryanas Callahanas (20:32) ir Marianas Gaborikas (40:17).

„Jaučiamės puikiai šioje situacijoje – keliaujame namo, o iki finalo mus skiria tik pergalė, – prisipažino „Devils“ puolėjas Patrikas Eliašas. – Mes pavogėme šią pergalę. Manau, jog „Rangers“ sužaidė vienas geriausių rungtynių serijoje, todėl mes privalome žaisti geriau kitame mače. Nepavogsime daug rungtynių, tačiau džiaugiamės, jog taip nutiko šį kartą ir norime tuo pasinaudoti. Privalome žaisti geriau, jei norime patekti į finalą.“

Rungtynių reportažas:


Pirmąjį serijos mačą Naujojo Džersio komanda išvykoje varžovams pralaimėjo 0:3, tačiau antrosiose rungtynėse svečiuose iškovojo pergalę 3:2. Trečiąjį susitikimą namuose „Devils“ vėl pralaimėjo varžovams 0:3, o ketvirtajame mače iškovojo pergalę 4:1.

Reguliariajame sezone Naujojo Džersio ir Niujorko klubai tarpusavyje žaidė šešis mačus bei pasidalijo po tris pergales.

„Rangers“ ledo ritulininkai Rytų konferencijos finale žaidžia pirmą kartą nuo 1997 metų, o „Devils“ – pirmą sykį nuo 2003-iųjų, kuomet trečią kartą iškovojo Stenlio taurę.

Didžiajame NHL finale savo varžovo jau laukia Los Andželo „Kings“ klubas, kuris tapo Vakarų konferencijos čempionu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai