Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dainius Zubrus šiemet rinktinėje nežais, tačiau visam laikui neatsisveikina

NHL klubo „New Jersey Devils“ ledo ritulininkas Dainius Zubrus dar prieš keletą dienų sužinojo, jog jo komanda nepateks į atkrintamąsias lygos varžybas, tad lietuvio sezonas Šiaurės Amerikoje baigsis balandžio 11 dieną rungtynėmis su „Florida Panthers“ komanda. Tokia ankstyva sezono pabaiga suteikė vilčių ledo ritulio rinktinėje vėl pamatyti D.Zubrų. Vis dėlto, ledo ritulininkas šiais metais rinktinei nepadės
Dainius Zubrus
Dainius Zubrus / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Iškart po sezono pabaigos mes kelias dienas dalyvausime klubo renginiuose, fotosesijose su rėmėjais ir aistruoliais. Tad man nepavyks laiku prisijungti prie rinktinės ir padėti jai pasaulio čempionate.

Tačiau tai nereiškia, jog aš ateityje nebepadėsiu Lietuvos rinktinei. Tiesiog šiemet situacija kitokia nei pernai, kuomet čempionatas vyko savaite vėliau ir spėjau grįžti į Lietuvą dar prieš čempionato pradžią“, – telefonu portalui hockey.lt kalbėjo D.Zubrus.

Ledo ritulininkas perdavė linkėjimus visiems aistruoliams ir vylėsi, jog ateityje dar pavyks apsivilkti Lietuvos rinktinės aprangą.

Tai nereiškia, jog aš ateityje nebepadėsiu Lietuvos rinktinei. Šiemet situacija kitokia nei pernai, kuomet čempionatas vyko savaite vėliau ir spėjau grįžti į Lietuvą

Lietuvos ledo ritulio rinktinė kaip ir kitos mažesnių šalių rinktinės, yra kalendoriaus įkaitės. I diviziono grupių čempionatai vyksta tuo metu, kai tik baigiasi reguliarus NHL sezonas ar Europos šalių čempionatai, tad tenka žaisti ne stipriausių sudėčių.

Praėjusiais metais Dainius Zubrus žaidė Vilniuje vykusiame pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės turnyre. Ir tai tapo įmanoma todėl, jog I diviziono grupių turnyrai vyko savaite vėliau dėl žiemą vykusių Sočio olimpinių žaidynių. 

Savaitę trukusiame čempionate sulaukta daugiau nei 30 tūkst. žiūrovų, o Lietuvos rinktinės kapitonas buvo pripažintas geriausiu turnyro puolėju ir buvo rezultatyviausias grupės žaidėjas.

Lietuvos ledo ritulio rinktinė I diviziono B grupės varžybose balandžio 13-19 dienomis Eindhovene kovos su Nyderlandų, Kroatijos, Estijos, Pietų Korėjos ir Didžiosios Britanijos rinktinėmis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito