Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Detektyvas ant ledo: dingo čempionai, bet gimsta „Žalgirio“ ledo ritulio klubas

Artėjančiame Lietuvos ledo ritulio čempionate vėl žais penkios komandos, tačiau tarp jų nebus čempionų – aukso medalius praėjusį sezoną pirmą sykį iškovojusių „Kaunas Hockey“ ledo ritulininkų.
Ledo ritulio finalas: „Hockey Punks“ – „Kaunas Hockey“
Lietuvos ledo ritulio čempionas „Kaunas Hockey“ negins laimėto titulo. / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Kas nutiko, kad vos prieš kelerius metus įkurtas ir greitai į pačią viršūnę užkopęs klubas, po geriausio sezono komandos istorijoje, staiga tyliai pranyko? Be jokio pranešimo klubo svetainėje ar klubo feisbuke.

„Nesurinkome biudžeto. Tokio, kokio reikia. Ambicijos mūsų didelės – juk viską laimėjome, o daryti blogai – nesinori. Nusprendėme nelįsti į skolas, padaryti pauzę ir šiemet susikoncentruoti į vaikus“, – 15min aiškino „Kaunas Hockey“ vadovas ir treneris Petras Nausėda.

15min žiniomis, „Kaunas Hockey“ ir praėjusį, pandeminį, sezoną užbaigė su finansiniais sunkumais.

„Taip, baigėme su skolomis, bet jas jau susitvarkėme. Tos skolos nebuvo pagrindinis trukdis. Tiesiog nenorėjome rizikuoti“, – pridūrė P.Nausėda.

Jo teigimu, „Kaunas Hockey“ siekė 125 tūkst. eurų biudžeto. Ketvirtadalį būtų sudariusi Kauno savivaldybės parama, bet nusisuko rėmėjai.

Ant ledo – ir Kauno „Žalgiris“

Dalis Lietuvos čempionais praėjusį sezoną tapusių „Kaunas Hockey“ ledo ritulininkų toli neišvyko. Lietuviai persikėlė į kitą miesto komandą – naujai įkurtą „Kaunas City“.

„Buriame naują komandą. Iš „Baltų Ainių“ (praėjusį sezoną žaidusių Lietuvos čempionate,aut. past.) persikėlė tik administracija, tiksliau – dalis jos. Turime didelių ambicijų“, – 15min sakė „Kaunas City“ vadovas Rolandas Mileris.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Po „Žalgirio“ sparnu kitą sezoną turėtų prisiglausti ir ledo ritulio klubas.
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Po „Žalgirio“ sparnu kitą sezoną turėtų prisiglausti ir ledo ritulio klubas.

Naujasis klubas valdomas prieš 2 mėnesius įkurtos viešosios įstaigos „Kauno Žalgirio ledo ritulio klubas“.

„Turime žodinį susitarimą su „Žalgiriu“. Norėjome jau šiemet vadintis „Žalgiriu“, bet Paulius Motiejūnas (Kauno „Žalgirio“ direktorius, – aut. past.) sakė šiemet dar startuoti su Kauno pavadinimu. Jei viskas gerai, galbūt kitąmet jau galėsime vadintis „Žalgiriu“, – tęsė R.Mileris.

Suprasti akimirksniu: LIETUVOS ČEMPIONATE – 5 KLUBAI

  • Vilniaus „Hockey Punks“ – praėjusio sezono finalininkas, šiemet kovosiantis ir IIHF Kontinentinės taurės turnyre. Lietuvos čempionate iš dabartinių klubų be pertraukų žaidžia ilgiausiai.
  • „Kaunas City“ – naujokas, valdomas viešosios įstaigos „Kauno Žalgirio ledo ritulio klubas“. Vadovai – iš praėjusį sezoną čempionate žaidusių „Baltų Ainių“.
  • Elektrėnų „Energija“ – sugrįžtantis legendinis, tituluočiausias visų laikų Lietuvos ledo ritulio klubas. Praėjusį sezoną šalies pirmenybėse žaidė dvi „Energijos“: Elektrėnų „Energija-Geležinis Vilkas“ ir „Energija Hockey-HC Klaipėda“.
  • „HC Klaipėda“ – praėjusį sezoną kartu su Elektrėnais jungtinę komandą turėję klaipėdiečiai šįkart remsis tik savo jėgomis. Lietuvos čempionate žais 2 sezoną.
  • „LTeam Select“ – iš Lietuvos jaunių ir jaunimo rinktinių kandidatų sudaryta ekipa čempionate dalyvaus svečių teisėmis, nepretenduodama į medalius.

Du klubai – viena arena

Pauzę padaręs „Kaunas Hockey“ ir su „Žalgiriu“ susitaręs „Kaunas City“ kitąmet bandys sutilpti į vieną areną – greta „Girstučio“ plaukimo komplekso duris atvers 13,6 mln. eurų kainavę dviejų aikščių Kauno ledo rūmai.

„Taip, planas toks – sugrįžti po metų pertraukos. Aš manau, kad pradėjus veikti naujai arenai, situacija Kaune turėtų pasikeisti. Ir su rėmėjais bus lengviau kalbėti“, – vylėsi „Kaunas Hockey“ vadovas P.Nausėda.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šiuo metu naujuosiuose Kauno ledo rūmuose – vakcinacijos centras.
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šiuo metu naujuosiuose Kauno ledo rūmuose – vakcinacijos centras.

„Žingsnis po žingsnio norime tapti stipriausiu ledo ritulio klubu. Jau dabar visas penketas geriausių praėjusio sezono Lietuvos čempionato ledo ritulininkų turi sutartis su „Kaunas City“ klubu. Ir treneris bus vienas rimčiausių Baltijos šalyse – latvis Sergejus Durdinas“, – „Kauno City“ planus dėstė R.Mileris.

„Aišku, užtruks laiko, kol susižaisime. Vilniaus „Hockey Punks“, pavyzdžiui, jau penkti metai kartu, jiems lengviau, vienas kitą puikiai supranta. Mums dar reikės šlifuotis“, – greitų rezultatų nelaukė naujojo Kauno klubo vadovas.

Pasak jo, „Kaunas City“ biudžetas artėjantį sezoną bus apie 100 tūkst. eurų. Komandą remia ir Kauno miesto savivaldybė.

Artėjančiame Lietuvos ledo ritulio čempionate varžysis penki klubai – Vilniaus „Hockey Punks“, „Kaunas City“, Elektrėnų „Energija“, „HC Klaipėda“ ir „LTeam Select“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas