Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dievui į langus šaudęs rusas paaiškino, kas nutiko šaudykloje

Vyrų biatlono estafečių varžybos žiemos olimpinėse žaidynėse baigėsi drama. Į auksą tvirtai pretendavę Rusijos biatlonininkai užleido lyderių pozicijas, kai lemiamu metu šaudymo sektoriuje sudrebėjo Eduardo Latypovo ranka.
Eduardas Latypovas
Eduardas Latypovas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Prieš paskutinę šaudymo seriją Rusijos olimpinio komiteto komanda prieš artimiausius varžovus pirmavo net 59,3 sek.

Kai atrodė, kad auksas pasiekiamas ranka, Eduardas Latypovas net penkis kartus per paskutinį šaudymą nepataikė į taikinį ir turėjo sukti du papildomus baudos ratus.

Taip Rusijos rinktinė smuko į trečią vietą, o auksas atiteko norvegams, sidabras – prancūzams. Lietuvos biatlonininkai šioje rungtyje užėmė 14 vietą tarp 21-os komandos.

Lietuviai gali didžiuotis solidžiu rezultatu, o biatloną savo šalyje ypač vertinantiems rusams belieka graužtis nagus.

Priekaištų banga E.Latypovo adresu nusirito Rusijos interneto platybėse, nors pats 27 metų sportininkas, Pekino žaidynėse jau pelnęs bronzos medalius asmeninėse persekiojimo ir komandinėse mišrių estafečių varžybose, paprastai aiškino savo nesėkmės aplinkybes.

„Aš irgi nusivylęs. Prašau atleidimo, kad taip nutiko. Kovojau dėl aukso, bet nepasisekė, – sakė E.Latypovas. – Bet kokiu atveju pavyko susitvarkyti ir išsaugoti trečią vietą. Man tai labai svarbu.“

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Eduardas Latypovas
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Eduardas Latypovas

Rusijos biatlonininkas išsamiai pasakojo, kas nutiko paskutiniame šaudymo ruože.

„Kas nutiko? Iš pradžių aš bandžiau praleisti vėjo gūsį, nors supratau, kad reikia dirbti iki pabaigos. Nebuvo aišku, kiek tęsis gūsis. Vėjas buvo gana šaltas, mane perpūtė, savijauta nebuvo pati geriausia. Susitelkimo, kokio norėjosi, nebuvo. Dėl gūsio ir nepataikiau. Jaučiau psichologiškai, kad kažkas eina ne taip, nepavyksta. Ir kovinė dvasia ėmė apleisti. Supratau, kad reikia šaudyti toliau. Vėjas kiek aprimo, toliau jau galima buvo dirbti. Tačiau visas pranašumas jau buvo iššvaistytas. Liko tik pabaigti darbus ir iškentėti per baudos ratą, – kalbėjo E.Latypovas. – Nebuvo minties, kad šaudau dėl aukso. Prišliuožiau normaliai ir dirbau ramiai. Negalvojau apie momentą, kad šaudymas nepavyko nuo pat pradžių. Kėliau užduotį pataikyti į visus taikinius kiek tik įmanoma. Štai ir viskas. Negalvojau, kad esu pirmas. Ėjau dirbti savo darbą, bet jis visiškai nenusisekė. Tai – biatlonas, jis ne toks lengvas. Reikia padaryti išvadas ir judėti pirmyn.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas