Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dmitrijus Medvedevas liko patenkintas pirmuoju ledo ritulio klubo „Baltica“ sezonu istorijoje

Vilniaus „Baltica“ ledo ritulio komanda reguliariajame Jaunimo ledo ritulio lygos (MHL) B pogrupio čempionate užėmė antrąją vietą Vakarų divizione.
„Baltica“ treneris Dmitrijus Medvedevas
„Baltica“ treneris Dmitrijus Medvedevas / Sportoakimirka.lt nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Kur kas nesėkmingiau  vilniečiai rungėsi per atkrintamąsias varžybas. „Baltica“ pasitraukė iš jų jau po pirmosios – aštuntfinalio serijos, nusileidusi vos penktą vietą Vakarų divizione užėmusiam Rygos „Juniors“. Per seriją vilniečiai laimėjo vienerias rungtynes, latviai – trejas.

Tačiau Vilniaus komandos strategas Dmitrijus Medvedevas, nepaisant šio skaudaus rezultato, sezoną įvertino gerai. Su treneriu kalbėjomės ir apie naują komandos sezoną. Anot trenerio, per jį Lietuvoje gali atsirasti dar viena ekipa – jau suaugusiųjų, kuri rungtyniautų Aukščiausioje ledo ritulio lygoje (VHL). VHL šį sezoną rungėsi keliolika Rusijos komandų ir po vieną klubą iš Ukrainos ir Kazachstano.

– Treneri, kaip įvertintumėte „Baltica“ sezoną?

– Manau, kad sezonas – vykęs. Kaip bebūtų komandą rinkome laba skubiai – per porą savaičių prieš prasidedant pirmenybėms. Tad jeigu kalbėti apie atkrintamąsias varžybas, prisiminkime, kad mūsų varžovai „Juniors“ egzistuoja jau ketvirtą ar penktą sezoną, o mes – tik pirmus metus. Tad pavyko taip, kaip pavyko.

– Kokios buvo užduotys komandai prieš sezoną? Ar debiutantams užduočių nekeliama?

– Užduotis buvo  užkopti kaip įmanoma aukščiau. O kita užduotis – leisti pažaisti jaunimui, visų pirma – lietuviams, kurie žaidžia komandoje. Ir ateityje užduotys bus tokios pačios. Nes svarbiausia: visus talentingiausius Lietuvos jaunuolius susirinkti, kad jie atstovautų „Baltica“ komandai.

– Bet sezono pradžioje lietuvių komandoje buvo daugiau, negu jam baigiantis...

– Mūsų lygis kai kuriems buvo per aukštas. Manau,  kad mes rinksime į „Baltica“ visus perspektyvius jaunuolius, bet kartelę keliame taip aukštai, kad iš mūsų klubo turėtų išėję žaidėjai turi būti tikri ledo ritulio meistrai. Jaunų ledo ritulininkų žaidimą mes stengiamės pakelti iki labai aukšto lygio, kad tai būtų jų startas į didįjį ledo ritulį. Mes juostam ir ruošiame.

– Vis dėl to – kas žaidėjams atsitiko per atkrintamąsias varžybas? Reguliaraus sezono „Baltica“ rezultatai juk buvo kur kas geresni.

– Pagal šias rungtynes ir galima pamatyt, kas iš žaidėjų yra pasirengę, kas ne. Todėl, manau, kitą sezoną iš šių žaidėjų liks daugiausia 5 užsienio ledo ritulininkai, kurie yra verti atstovauti komandai, skirtingai nei kiti.

– Tad vėl komanda bus formuojama iš naujo?

– Negaliu pasakyti, kad iš naujo. 5-6 žmonės yra daug. Aplink juos galima lipdyti kovingą ekipą. Nes pasiliks tie žaidėjai,  kurie stengėsi ne sau, o komandai. Ne tie, kurie atvažiavo, savo sužaidė ir išvažiavo.

– Ar reikalingas Lietuvai toks klubas, kaip „Baltica“?

– Labai reikalingas. Kaip kitaip įvertinsi jaunimą, kaip jam pakelsi kartelę? Dabar jaunimas turi tikslą. Jie ateina pas mus, stengiasi parodyti save. Mes žaidžiame Rusijoje: ten groja Lietuvos himnas, kyla Lietuvos vėliava. Ir lygis yra tiek aukštas, kad jeigu mūsų jaunimas nesustos, tai žaidus pas mus ledo ritulininko karjera jam klostysis puikiai.

– Bet „Baltica“ yra tik jaunimo komanda. Lietuvoje nėra stiprioje lygoje rungtyniaujančios suaugusiųjų ledo ritulio ekipos...

– Tai tik laiko klausimas. Galbūt jau kitą sezoną turėsime VHL komandą. Aišku, šis klausimas turėtų būti adresuotas ne man, o klubo vadovybei.  Bet mano žiniomis, šis klausimas bus išspręstas per dvi artimiausias savaites.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai