Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 13 /12:02

Dužusios olimpinės viltys: solidžiai startavęs A.Drukarovas nebaigė varžybų

Ankstyvą sekmadienio rytą Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse prie starto linijos stojo dar vienas lietuvis – kalnų slidininkas Andrejus Drukarovas. Užtikrintai startavus didžiojo slalomo rungtyje mūsų sportininkui netrukus teko lieti apmaudą dėl nebaigtų varžybų.
Andrejus Drukarovas
Andrejus Drukarovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lietuvis pirmajame didžiojo slalomo nusileidime trasą įveikė 1:05.78 min. ir bendroje įskaitoje užėmė aukštą 20-ąją vietą, kuri leido pasvajoti ir apie dar aukštesnes pozicijas.

Nuo lyderiavusio šveicaro Marco Odermatto mūsų sportininkas atsiliko tik 2,85 sek.

Visgi antrojo nusileidimo metu lietuvis, stengdamasis užfiksuoti kuo geresnį rezultatą, nusprendė priimti rizikingesnį sprendimą, kuris nepasiteisino – slidžių nesuvaldęs A.Drukarovas patyrė skaudų krytį ir varžybas baigė.

„Čia danga keičiasi nuo agresyvaus sniego į ledą. Užsikabinau – per daug spaudimo daviau slidei po posūkio ir šovė mane į viršų“, – lemtingą akimirką portalui LTOK.lt prisiminė 22 metų sportininkas. Paklaustas, ar nesusižeidė, A.Drukarovas sakė: „Dar nežinau. Man truputį skauda kelį ir nugara. Bet gal nieko tokio.“

Į olimpines žaidynes A.Drukarovas atvyko išsikėlęs sau ambicingus tikslus – patekti tarp 20-ties geriausiųjų didžiajame slalome ir tarp 30-ties – slalome. Pastarosios rungties varžybos vyks vasario 16 d.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andrejus Drukarovas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andrejus Drukarovas

Iš viso didžiojo slalomo rungtyje startavo 89 sportininkai, tačiau po pirmojo nusileidimo kovą dėl medalių tęsė jau tik 54, o galiausiai finišavo 46.

Aukso medalį iškovojo minėtasis šveicaras M.Odermattas (2:09.35). Sidabras atiteko slovėnui Žanui Kranjecui (2:09.54), bronza – prancūzui Mathieu Faivre (2:10.69).

Sekmadienio rytą Pekine sportininkams teko susidurti su atšiauriomis oro sąlygomis – dėl stipraus snygio antrasis didžiojo slalomo nusileidimas netgi buvo atidėtas vienai valandai.

Priminsime, kad 2018 metais Pjongčange lietuvis slalomo rungtyje užėmė 41-ąją vietą, o Didžiojo slalomo lenktynėse finišavo 59-as.

Iki šiol geriausią rezultatą didžiausioje žiemos sporto šventėje pasiekęs lietuvis – 1998-aisiais Nagane greitojo nusileidimo rungtyje 25-ąją poziciją užėmęs Linas Vaitkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas