Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ledo ritulininkai gavo skaudžią vengrų pamoką

Pasaulio ledo ritulio čempionato IA divizione Lietuvos rinktinė ketvirtadienio rytą patyrė trečią iš eilės pralaimėjimą. Kazachstano sostinėje Nursultane vykstančiame šešių komandų turnyre mūsiškiai 1:4 nusileido taip pat taškų iki šio mačo neturėjusiems vengrams. Ši nesėkmė gerokai sukomplikavo lietuvių galimybes kovojant dėl išlikimo antrajame pagal svarbą planetos ledo ritulio divizione.
Dainius Zubrus
Dainius Zubrus / Alfredo Pliadžio nuotr.

Prieš šį susitikimą Lietuvos rinktinės stovykla sulaukė gerų naujienų – pirmenybėms registruotas ir rinktinės sudėtyje pasirodė Tadas Kumeliauskas, kuris iki šiol komandai negalėjo padėti dėl draugiškose rungtynėse patirtos traumos.

Kiek vėliau prie komandos prisidėjęs puolėjas dalyvavo dviejose rinktinės treniruotėse ir šį kartą buvo įrašytas į ketvirtąjį komandos penketuką.

Bet net jo sugrįžimas lietuvių negelbėjo. Vengrai buvo kur kas geresnė komanda ir pelnytai nugalėjo.

Vengrai labai aktyviai pradėjo mačą, bet pramušti Manto Armalio ginamų vartų jiems nepavyko, o kėlinio viduryje šansą jau gavo ir Lietuvos rinktinė, kai už pražangą buvo dviem minutėms pašalintas Andrew Saraueris.

Nors lietuviai buvo užgulę vengrų vartus ir turėjo kelias puikias galimybes, įmušti nepavyko, o susigrąžinę žaidėją, varžovai surengė greitą išpuolį ir sugebėjo lietuvius nubausti. Pasižymėjo Istvanas Bartalis (08:32).

Dar po kelių minučių I.Bartalis (15:26) labai efektingu metimu antrą kartą pasiuntė ritulį į lietuvių vartus.

Baigiantis kėliniui, lietuviams visgi pavyko išnaudoti kiekybinę persvarą ir Tadas Kumeliauskas (18:59) iš artimo atstumo sugebėjo grąžinti intrigą (1:2).

Antrajame kėlinyje vengrams vėl pavyko susigrąžinti dviejų įvarčių pranašumą. M.Armalis pirmą vengrų metimą sugebėjo atremti, bet pirmas prie ritulio suskubęs Csanadas Erdely (26:14) buvo tikslus.

Netrukus Istvanas Sofronas (36:04) pasižymėjo ir ketvirtą kartą.

Po šio mačo lietuviams lieka du mačai: šeštadienį su Pietų Korėja bei sekmadienį – su Slovėnija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito