Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 13 /15:05

Finišavo persekiojimo lenktynės: V.Strolia šaudė pro šalį, auksas atiteko prancūzui

Sekmadienį Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse finišavo vyrų biatlono 12,5 km persekiojimo lenktynės, kuriose dalyvavo ir Vytautas Strolia. Šaudykloje strigęs lietuvis iš finišavusių liko paskutinis, tačiau intrigos šiose lenktynėse tikrai netrūko – favoritu laikytas norvegas sugebėjo likti be medalio.
Vytautas Strolia
Vytautas Strolia / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lietuvos biatlonininkui tai buvo tragiškas pasirodymas šaudykloje – savojo taikiklio taip ir nesuderinęs V.Strolia iš 20 šūvių pataikė tik pusę (10) ir turėjo papildomai įveikti net 1,5 kilometro.

Sprinto varžybose 43 vietą užėmęs mūsų sportininkas galutinėje rikiuotėje sekmadienį liko tik 58-tas. Nuo lyderio jį skyrė 9:40.3 min.

Net 10 netaiklių šūvių – daugiausiai tarp visų lenktynėse dalyvavusių biatlonininkų. Taip pat netaikliai šaudė tik norvegas Sturla Holmas Laegreidas, o kitiems šaudykloje sekėsi geriau.

„Nebuvo kažko labai tragiško. Aišku, sąlygos sunkesnės, nei visada, bet nugalėjo šiuo metu stipriausi“, – po finišo LTOK.lt paklaustas apie oro sąlygų įtaką varžybų baigčiai sakė V.Strolia. Tačiau pripažino: „Šaudyti trukdė ir vėjas, ir šaltis. Bet, aišku, ir mano savijauta – trūko koncentracijos, nelabai spėjau atsigauti po vakarykščių varžybų, jaučiausi pavargęs. Viskas susidėjo“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vytautas Strolia (nr. 43) šaudykloje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vytautas Strolia (nr. 43) šaudykloje

Jau poryt Lietuvos rinktinė – Linas Banys, Karolis Dombrovskis, Tomas Kaukėnas ir V.Strolia – pirmą kartą šalies biatlono istorijoje startuos olimpinėje estafetėje 4×7,5 km.

V.Strolia mano, kad šios lenktynės Lietuvos biatlonininkas bus gera proga atsigriebti už asmenines varžybas.

„Estafetėje norisi geriausiai sustartuoti, ji visą laiką buvo mūsų pagrindinis tikslas. Labai tikiuosi, kad susikaupsime ir parodysime, ką galime“, – teigė anykštėnas, pasiekęs kol kas geriausią lietuvių rezultatą Pekino žaidynėse – 21 vietą asmeninėse lenktynėse.

Priminsime, kad 20 km. individualiose lenktynėse V.Strolia užėmė 21-ąją vietą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Quentinas Fillonas Maillet
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Quentinas Fillonas Maillet

Auksas persekiojimo lenktynėse atiteko prancūzui Quentinui Fillonui Mallet, kuris neužsidirbo nė vieno baudos rato ir distanciją įveikė per 35:05.4 min. Lenktynes jis pradėjo antroje pozicijoje, o tai šiam biatlonininkui jau ketvirtasis medalis Pekine, antrasis – aukso.

Sidabras atiteko norvegui Tarjei Boe (+28,6 sek.), bronza – Rusijos olimpinio komiteto atstovui Eduardui Latypovui (+35,3 sek.).

Sprinto lenktynėse dominavęs ir ryškiu favoritu dar vieną auksą iškovoti laikytas norvegas Johannesas Thingnesas Boe finišavo tik penktas – pastarasis užsidirbo net septynis baudos ratus ir nuo čempiono atsiliko daugiau nei 2 minutėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas