Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

IIHF prezidentas apsisprendė: Lietuva lieka be pasaulio ledo ritulio čempionato

Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) prezidentas Rene Faselis pranešė, kad spekuliacijos apie tai, kad Lietuva galėtų priimti šių metų pasaulio ledo ritulio čempionatą kartu su Latvija neturi pagrindo.
Ledo ritulys: Lietuva – Baltarusija
Ledo ritulys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Trečiadienį Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė pranešė, kad Lietuva išsiuntė oficialius laiškus Latvijai ir IIHF bei išreiškė norą priimti pajėgiausius planetos ledo ritulininkus.

„Turėjau vaizdo konferenciją su Lietuvos ministre pirmininke Ingrida Šimonyte. Visų pirma, esu labai dėkingas Lietuvos vyriausybei už norą padėti. Mes jau diskutavome su Bratislava, Ryga, Danija. Danija ir Bratislava jau turi geros tokių turnyrų rengimo patirties iš 2018 ir 2019-ųjų. Labai vertinu lietuvių pastangas, bet rinkti kuo daugiau kandidatų mums nėra prasmės“, – TASS pažymėjo R.Faselis.

Anot IIHF prezidento, Danija ir Slovakija yra kur kas geresni variantai.

„Šios šalys jau turi patirties ir tai joms suteikia didžiulį konkurencinį pranašumą prieš Lietuvą. Lietuvos ministrė pirmininkė suprato mūsų poziciją. Ji teigė, kad Lietuva yra pasirengusi padėti, jei kils kokių nors problemų“, – teigė R.Faselis.

Priminsime, kad iš pradžių pasaulio čempionatas turėjo vykti Minske ir Rygoje. Tačiau pirmadienį IIHF taryba atėmė iš Baltarusijos sostinės teisę rengti turnyro varžybas dėl neramumų šioje šalyje.

Pasaulio čempionatas vyks gegužės 21 – birželio 6 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas