Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įkaitęs ledas: IIHF prezidento kritika dėl Baltarusijos vėliavos ir latvių atsakas

Pasaulio ledo ritulio čempionate Latvijoje verda aistros. Tarptautinės ledo ritulio federacijos prezidentas Rene Faselis sukritikavo Latvijos užsienio reikalų ministrą Edgarą Rinkevičą ir Rygos merą Martiną Stakį.
Rene Faselis (kairėje) ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rene Faselis (kairėje) ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „Scanpix“ nuotr.

R.Faselis liko nepatenkintas, kad latviai pakeitė Baltarusijos vėliavą – vietoj oficialiosios šią savaitę pakabino istorinę raudonai baltą prie „Radisson Blue“ viešbučio Rygos centre, kur plevėsuoja visų pasaulio čempionato dalyvių vėliavos.

R.Faselis iškart sukritikavo čempionato šeimininkus. „Kai sausį ir vasarį tarėmės ir kalbėjome apie visą pasaulio čempionato perkėlimą iš Minsko į Rygą (pagal pradinį planą vienos grupės varžybos turėjo vykti Rygoje, o kitos grupės ir finalai – Minske, – red. past.), šnekėjomės ir su Latvijos turnyro rengėjais, Latvijos vyriausybe, Rygos miesto vadovais. Jie pažadėjo mums nenaudoti to ir ginti Baltarusijos komandą. O dabar šie veiksmai...“, – Latvijos televizijai skundėsi pasaulio ledo rituliui vadovaujantis šveicaras.

VIDEO: R. Fāzels - Karogu samainīšana ir nepieņemama

Nepaisant audringų protestų prieš Aliaksandro Lukašenkos režimą, pernai rudenį ir žiemą palikti teisę Baltarusijai rengti čempionatą ilgai žadėjęs R.Faselis buvo priverstas atšaukti varžybas iš Minsko sausio 18 dieną.

Dabar jis kalbėjo po skandalingų įvykių oro erdvėje, kai į Vilnių skridęs lėktuvas režimo pareigūnų buvo nutupdytas Minske, o iš lėktuvo ištrauktas ir suimtas režimą kritikavęs baltarusis: „Mūsų vaidmuo yra apginti mūsų narius, mes tai ir darome. Tai nereiškia, kad mes sutinkame su tuo, kas vyksta Baltarusijoje. Mes esame visiškai nepolitiški šioje diskusijoje. Bet negalime leisti to, ką padarė vakar Latvijos užsienio reikalų ministras ir Rygos meras.“

„Scanpix“ nuotr./Rygoje latviai pakabino istorinę Baltarusijos vėliavą.
„Scanpix“ nuotr./Rygoje latviai pakabino istorinę Baltarusijos vėliavą.

R.Faselis pareikalavo pakeisti vėliavas atgal, nukabinant baltai raudoną, kuri yra tapusi revoliucijos prieš A.Lukašenkos režimą simboliu Baltarusijoje.

„IIHF prezidentas pareikalavo grąžinti prieš tai kabojusią vėliavą Rygoje vietoj baltai raudonos Baltarusijos laisvės vėliavos. Nepadarius to, jis reikalauja nukabinti ir IIHF vėliavas. Kiekvienas turi pasirinkti pusę – laisvės alkanos tautos ar kruvino diktatoriaus“, – komentavo Rygos meras M.Stakis.

Latviai nusprendė nukabinti IIHF vėliavas.

„Scanpix“ nuotr./Latvijoje darbuotojai nukabino IIHF vėliavą.
„Scanpix“ nuotr./Latvijoje darbuotojai nukabino IIHF vėliavą.

Pasaulio čempionatas Latvijoje tęsis iki birželio 6 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito