Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdingas reginys: NHL rungtynės vyko ant ežero kranto

Ledo ritulio gerbėjai savaitgalį galėjo išvysti įspūdingą reginį. Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) rungtynės vyko nuostabioje vietoje visiškai šalia ežero po atviru dangumi.
NHL rungtynės po atviru dangumi
NHL rungtynės po atviru dangumi / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ledo ritulys NHL

Ant greta Taho ežero, esančio ant Kalifornijos ir Nevados valstijų sienos, išpilto ledo žaidė šeimininkų teisėmis rungtyniavę „Vegas Golden Knights“ ledo ritulininkai ir „Colorado Avalanche“ klubas.

Pergalę permainingose rungtynėse 3:2 pasiekė Kolorado ekipa, bet kur kas daugiau dėmesio gavo ne komandų žaidimas, o vaizdas aplink ledą.

„Scanpix“ nuotr./NHL rungtynės po atviru dangumi
„Scanpix“ nuotr./NHL rungtynės po atviru dangumi

Aikštė buvo pastatyta ant ežero kranto, o rungtynių fone buvo matomi kalnai snieguotomis viršūnėmis bei ežere plaukiojantys laivai.

Tiesa, netrūko ir nesklandumų, nes mačui prasidėjus popietę jį teko stabdyti po pirmojo kėlinio dėl saulės kaitros, ėmusios tirpdyti ledą, kai žaidėjai ir teisėjai ėmė virsti dėl ant ledo atsiradusių duobučių.

Rungtynės buvo pratęstos tik po aštuonių valandų, jau sutemus.

„Scanpix“ nuotr./NHL rungtynės po atviru dangumi
„Scanpix“ nuotr./NHL rungtynės po atviru dangumi

Tai nebuvo pirmas kartas, kai NHL rungtynės vyksta po atviru dangumi, bet lygos komisaras Gary Bettmanas pripažino, kad pirmą kartą buvo susidurta su tokiomis nepalankiomis sąlygomis.

„Lauke esame žaidę daugiau nei 30 kartų, bet šis atvejis dėl oro sąlygų buvo sudėtingiausias. Buvo nuostabi diena, bet debesys dengė viską, išskyrus saulę. Tai paveikė ledo kokybę“, – sakė lygos vadovas.

„Scanpix“ nuotr./NHL rungtynės po atviru dangumi
„Scanpix“ nuotr./NHL rungtynės po atviru dangumi

Anot jo, būtent saulė, o ne kitos oro išdaigos yra didžiausias NHL rungtynių lauke priešas.

„Esame žaidę per lietų, per sniegą, bet saulė visada buvo ir liks mūsų didžiausiu priešu“, – sakė NHL galva.

Tiesa, net ir sulaukus vakaro ledo kokybė nebuvo labai gera, ja skundėsi ir žaidėjai.

„Ledas buvo pakankamai blogas ir pažliugęs, bet buvome pasiruošę žaisti, – sakė „Avalanche“ kapitonas Gabrielis Landeskogas. – Atrodė, kad jie nenorėjo rungtyniauti, bet mes norėjome. Laimei, mums pavyko sužaisti. Man ledas patiko.“

Nepaisant sudėtingų sąlygų ir nesklandumų, G.Bettmanas neatsisako minties ir ateityje organizuoti rungtynes lauke. Net jeigu jos bus rengiamos neįprastomis sąlygomis, kaip buvo ir šalia Taho ežero.

„Šiomis rungtynėmis išties prisiminėme šios sporto šakos šaknis. Žinoma, šiais neįprastais laikais bandėme sukurti ką nors kitokio, duoti savo sirgaliams kažką ypatingo. Žaidėjai dėl to džiaugėsi. Bandysime ir toliau tai daryti, nors žinome, kad žaisdami lauke rizikuojame ledo kokybe. Bet tau negali pasisekti, jei nebandysi kažko daryti“, – sakė NHL vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito