Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 10

Istorinis Lietuvai čempionatas, o pinigų valstybė jam dar nerado: kas nutiko?

„Valstybei neįdomus sportas“, – tuo įsitikinęs Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentas Vytautas Jasutis. Trečiadienį Kaune prasideda pirmą kartą mūsų šalyje vyksiantis Europos dailiojo čiuožimo čempionatas, tačiau dėl jo finansavimo klausimų yra daugiau nei atsakymų. Pasirodo, Vyriausybė renginiui dar neskyrė nė cento. Organizatoriai kaltina Nacionalinę sporto agentūrą, o šios atstovė užsiminė apie menkas federacijos pastangas.

Nors tiksli pinigų suma, reikalinga įgyvendinti Europos dailiojo čiuožimo čempionatą, dar nėra aiški, anksčiau buvo įvardijamas 1,5 mln. eurų biudžetas.

„Biudžetas toks ir yra. Praktiškai mes pataikėme. Labai gerai, kad nepadidėjo. Norėjosi, aišku, kad mažesnis būtų, bet yra būtent toks“, – čempionato starto išvakarėse 15min teigė V.Jasutis.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vytautas Jasutis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vytautas Jasutis

Paklaustas, kas daugiausiai atsieina organizuojant tokį renginį ir galbūt „Žalgirio“ arenos valdytojai skyrė patalpas nemokamai ar atsirado kitų privačių rėmėjų, pašnekovas pajuokavo, kad „čia nėra labdaros organizacija“.

„Daugiausiai kainuoja viešbučiai, maitinimas, transportas. Džiaugiamės, kad „Akvilė“ skyrė geriamojo vandens. Jo reikėjo mums net 20 tonų. „Rokiškio sūris“ padėjo stipriai, nenusisuko – 1000 sūriukų, jogurtų. Sutiko skirti be jokios atgalinės grąžos“, – rėmėjus išvardijo pašnekovas.

Savivaldybė pažadėjo pinigų, bet neaišku kiek

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas