Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV ledo ritulio specialistas: NHL išvysime dar ne vieną lietuvį

Keturios dešimtys vaikų nuo 6 iki 14 metų Vilniuje žengė pirmuosius žingsnius keliu, kuriuo ne vienas įvairių šalių žaidėjas pasiekė ledo ritulio aukštumas. Sostinės ledo ritulio akademijos iniciatyva Vilniuje buvo surengta visame pasaulyje žinomo trenerio Boriso Doroženkos stovykla.
Dainius Zubrus
Dainius Zubrus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak pranešimo, iš Ukrainos kilęs specialistas, tarp kurio auklėtinių – ne vienos šalies rinktinės nariai ir net NHL žvaigždės – garsėja jo paties sukurta ir ištobulinta sistema, leidžiančia per trumpą laiką smarkiai kilstelėti meistriškumo kartelę.

„Nors stovykla truko tik savaitę, jos nauda – akivaizdi. Stovykla nėra parodomoji, jis išties dirba. Net kai Borisas leidžia – o tai būna labai retai – vaikams kiek pažaisti ir surengia estafetes, viskas vyksta kaip ir per rimtą treniruotę, tik paverstą žaidimu. Bet tam skirtos tik kelios minutės. O šiaip verda darbas – vienos treniruotės trukmė yra trys valandos su penkiolikos minučių pertrauka“, – įspūdžiais dalijosi Sostinės ledo ritulio įkūrėjas Artūras Katulis.

Vienas geriausių pastarojo dešimtmečio Lietuvos ledo ritulininkų neslepia – per stovyklas jis ir pats daug išmoko iš B.Doroženkos: „Tai, ką jis daro – unikalu. Boriso sistemoje nėra nė vieno judesio, nė vieno pratimo, kuris nebūtų pagrįstas, kodėl jį reikia daryti. Tikrai naudosiu šią sistemą mūsų akademijos treniruotėse, o jis ketina lankytis Lietuvoje kasmet ir padėti toliau mums augti.“

Pagal vaikų, besidominčių šia sporto šaka, skaičių, dabar Lietuvoje yra ledo ritulio pakilimas. Mane labiausiai džiugina, kad ledo ritulio treniruotėse matau mažų vaikų – 6–10 metų. Būtent jie gali tapti Lietuvos ledo ritulio ateitimi

Stovykla Vilniuje pirmiausia buvo skirta Sostinės ledo ritulio akademijos auklėtiniams, tačiau kitų Lietuvos mokyklų vaikai taip pat galėjo dalyvauti. Į B.Doroženkos stovyklą sostinėje taip pat atvyko vaikų iš Baltarusijos ir Lenkijos.

Arizonos valstijoje JAV gyvenantis B.Doroženka treniruoja ne tik jaunuosius ledo ritulininkus – jo patarimų ne kartą prašė patyrę aukščiausio lygio žaidėjai, o po penkerių metų pertraukos ant ledo nutaręs grįžti tada 45-erių metų legendinis ritulininkas Claude'as Lemieux'as kreipėsi būtent į ukrainietį, kuris ir padėjo veteranui sėkmingai pasirengti NHL sezonui.

Garsiausius visų laikų Lietuvos ledo ritulininkus Darių Kasparaitį ir Dainių Zubrų pažįstantis B.Doroženka Lietuvoje viešėjo pirmą kartą.

„Norėčiau kuo geriau susipažinti su Lietuva. Tikiuosi, tai pavyks padaryti savaitgalį, kadangi stovyklos metu nebuvo tam laiko. Spėjau tik užsukti į ukrainietiškos virtuvės restoraną, su automobiliu pravažiavome Elektrėnus, trumpai apžiūrėjome Vilnių“, – teigė B.Doroženka.

„Pagal vaikų, besidominčių šia sporto šaka, skaičių, dabar Lietuvoje yra ledo ritulio pakilimas. Mane labiausiai džiugina, kad ledo ritulio treniruotėse matau mažų vaikų – 6–10 metų. Būtent jie gali tapti Lietuvos ledo ritulio ateitimi“, – įsitikinęs patyręs ledo ritulio specialistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito