Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kitų valstybių viliojama Agnė Sereikaitė: „Niekada to rimtai nesvarsčiau“

Po itin sėkmingo sezono į Lietuvą trumpų atostogų sugrįžusi greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovė Agnė Sereikaitė pirmadienį lankėsi Kūno kultūros ir sporto departamente (KKSD), kur Edis Urbanavčius jai įteikė medalį „Už sporto pergales“. KKSD vadovas išdavė, kad yra šalių, viliojančių čiuožėją keisti pilietybę, bei padėkojo sportininkei, jog ji tuo nesusivilioja.
Agnė Sereikaitė
Agnė Sereikaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

„Yra variantų, tačiau jie visi eina juokais, niekada to rimtai nesu svarsčiusi. Ši sporto šaka nėra ta, iš kurios galėtum gyventi ir uždirbti pinigus. Rimtai nežiūriu į jokiu pasiūlymus [atstovauti kitai šaliai].

Man dabar patinka sportuoti, aš esu tam atsidavusi, bet suprantu, kad tai nesitęs visą laiką, tad net nesvarstau apie pasiūlymus dėl pilietybės“, – užtikrino A.Sereikaitė.

Pastaruosius metus čiuožėja pirmą kartą praleido Vokietijoje, iki tol A.Sereikaitė treniruodavosi Čekijoje. Kaip sakė pati sportininkė, sąlygos Vokietijoje yra idealios, tad ir kitais metais lietuvė ten sugrįš.

Yra variantų, tačiau jie visi eina juokais, niekada to rimtai nesu svarsčiusi. Ši sporto šaka nėra ta, iš kurios galėtum gyventi ir uždirbti pinigus.

„Mūsų sutartis buvo pasirašyta metams, su galimybe pratęsti dar vieneriems. Viskas jau yra aišku, reikia tik pasirašyti visus popierius. Tai kiek užtruko, nes Vokietijos čiuožimo vadovai atostogauja.

Vokietijoje yra labai geros sąlygos, manau, kad ten visose sporto šakose sąlygos yra puikios, yra labai geros sporto bazės. Man netrūksta stiprių treniruočių partnerių, tačiau tai yra sportas, kuriame visame pasaulyje treniruojamasi labai panašiai, tačiau pirmiausia visada laimi talentas, tik po to yra darbas“, – apie greitojo čiuožimo trumpuoju taku subtilybes pasakojo A.Sereikaitė.

Šiemet A.Sereikaitė laimėjo du bronzos medalius – Europos čempionato 500 metrų rungtyje ir Universiados 500 metrų rungtyje. Europos pirmenybėse 500 metrų čiuožime ji liko ketvirta.

Mūsų sutartis buvo pasirašyta metams, su galimybe pratęsti dar vieneriems. Viskas jau yra aišku, reikia tik pasirašyti visus popierius. 

Anksčiau čiuožėja geriausius rezultatus rodydavo trumpiausioje distancijoje, tačiau tikisi būti stipri visose rungtyse

„Aš esu čiuožėja, pasižyminti gera sprogstamąja jėga, tačiau svarbi ir technika. Vis dėlto, tobulos technikos nebūna ir ties tuo reikia dirbti turbūt visą karjerą, nes kuo geresnę techniką turėsi, tuo greičiau čiuoši.

Man labiausiai patikdavo 500 metrų rungtis, tačiau tikrai nesu pajėgiausia tik joje. Norint laimėti aukštas vietas bendroj Europos ar pasaulio čempionato įskaitoje, reikia gerai čiuožti visose distancijose“, – sakė A.Sereikaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito