Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klemensas Rimšelis: turėtume leisti Lietuvos ledo ritulio federacijai bankrutuoti, reikia kurti naują organizaciją

Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generalinis direktorius teigia, kad ant bankroto slenksčio atsidūrusiai Lietuvos ledo ritulio federacijai (LLRF) tiesti pagalbos rankos nereikia. Geriau – leisti bankrutuoti.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / A.Pliadžio nuotr.

„Mes bandėme ieškoti būdų, kaip padėti. Tačiau taip jau yra: kai valstybės institucija tiesia pagalbos ranką, jie patys nieko nedaro. Daug mechanizmų, kaip išeiti iš padėties, neprigalvosi. Bankrotas – viena iš išeičių“, – kalbėjo K.Rimšelis.

A.Pliadžio nuotr./KKSD direktorius Klemensas Rimšelis
Klemensas Rimšelis

LLRF šiais metais iš valstybės biudžeto buvo numatyta skirti 186 tūkst. litų, tačiau šie pinigai federacijos taip ir nepasiekė, mat LLRF banko sąskaita dėl įsisenėjusių skolų yra areštuota. Neoficialiais duomenimis, LLRF skolos viršiją 0,5 mln. litų.

„Mes sakėme: pinigai yra, tačiau nurodykite bent vieną neareštuotą banko sąskaitą, į kurią galėtume juos pervesti. Tiesą sakant, federacija nesiėmė jokių problemos sprendimo veiksmų“, – teigė K.Rimšelis.

Jei dabar pervestume pinigus federacijai, juos pasiimtų antstoliai. Taip pinigai būtų panaudoti ne pagal paskirtį, o mes juos galime skirti tik sporto šakos plėtotei

Jis pabrėžė, kad valstybė remia ne federaciją, o sporto šaką, todėl nebūtų nieko blogo, jei kurtųsi nauja organizacija, kuri rūpintųsi ledo ritulio plėtra Lietuvoje.

„Manau, kad vienas iš galimų variantų – palikti tai, kas bankrutuoja, ir kurti naują organizaciją. Jei atsiras naujas subjektas, kurį pripažins tarptautinė federacija, mes jį finansuosime. Valstybė finansuoja ne konkrečiai LLRF, o ledo ritulio plėtrą.

Jei dabar pervestume pinigus federacijai, juos pasiimtų antstoliai. Taip pinigai būtų panaudoti ne pagal paskirtį, o mes juos galime skirti tik sporto šakos plėtotei. Tokiu atveju privalėtume reikalauti, kad federacija pinigus grąžintų“, – aiškino KKSD vadovas.

Primename, kad LLRF subyrėjo po skandalingo Lietuvos rinktinės pasirodymo pasaulio čempionate Lenkijoje. Po skandalą sukėlusių trenerio Sergejaus Borisovo kaltinimų LLRF prezidentui Petrui Nausėdai, neva šis pirmenybių metu su žaidėjais lėbavo baruose ir naktiniuose klubuose, atsistatydino ir pats P.Nausėda, ir kiti keturi LLRF tarybos nariai. Nauja LLRF taryba ir prezidentas turi būti renkami visuotiniame klubų susirinkime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai