Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kvaila klaida – pergalės neteks dėl deguonies kaukės

Tarptautinė slidinėjimo federacija ketina neįskaityti vokiečio Stefano Luitzo pirmosios pergalės pasaulio taurės varžybose, nes kalnų slidininkas naudojo deguonies kaukę.
Stefanas Luitzas
Stefanas Luitzas / „Scanpix“ nuotr.

Varžantis slalomo milžino rungtyje Kolorado valstijoje 3,152 km aukštyje virš vandenyno lygio S.Luitzas buvo pastebėtas su deguonies kauke tarp nusileidimų.

Vokietis laimėjo dviejų nusileidimų varžybas, nutraukęs antrą vietą šįkart užėmusio austro Marcelio Hierscherio penkių iš eilės pergalių lenktynėse seriją. Tačiau olimpinis čempionas iš Austrijos bus pripažintas nugalėtoju.

Slidinėjimo varžybų antidopingo taisyklės sako, kad deguonies kaukės negali būti naudojamos lenktynių vietose. Nesilaikant taisyklių rezultatas anuliuojamas, o neleistiną įrangą naudojęs atletas – diskvalifikuotas.

„Scanpix“ nuotr./Stefanas Luitzas
„Scanpix“ nuotr./Stefanas Luitzas

Užvirė diskusija, nes vieni teigė, kad deguonies kaukė yra visiškai kita nei dopingas.

„Visa tai prieštarauja logikai, – sakė Norvegijos kalnų slidininkas Kjetulas Jansrudas. – Nenorite matyti sportininkus lygumų slidinėjime ar kitose rungtyse naudojant deguonį. Tai nebūtų geras signalas.“ Norvegams naudoti kaukes neleidžia ir nacionalinės taisyklės, bet kitų šalių sportininkai, anot K.Jansrudo, naudoja deguonies kaukes per treniruotes aukštikalnėse.

Vokietijos komandos direktorius Wolfgangas Maieras pripažino, kad padaryta klaida, bet pabrėžė, kad tai nebuvo sukčiavimas.

„Scanpix“ nuotr./Stefanas Luitzas
„Scanpix“ nuotr./Stefanas Luitzas

Vokiečiai dar gali apskųsti sprendimą, bet S.Luitzas tikriausiai neteks ne tik pergalės ir reitingo taškų, bet ir 40 tūkst. eurų premijos.

„Man gaila jo, nes tai tik kvaila klaida, apie kurią kažkas jį turėjo įspėti“, – sakė kitas kalnų slidininkas Akselis Svindalis, laimėjęs „Super G“ varžybas penktadienį.

„Scanpix“ nuotr./Stefanas Luitzas
„Scanpix“ nuotr./Stefanas Luitzas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito