Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laikinasis LLRF vadovas Valdas Škadauskas: norinčių vadovauti Lietuvos ledo rituliui tikrai atsiras

Nors Lietuvos ledo ritulio federacija (LLRF) jau mėnesį gyvuoja be prezidento ir veikiančios tarybos, jos veikla nesustojo.
Lietuvos ledo ritulio rinktinė
Lietuvos ledo ritulio rinktinė / A.Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

„Kaip tvarkiausi iki dabartinės situacijos, taip tvarkausi ir dabar. Niekas nepaleista iš rankų. Vasarą nėra tiek veiklos, kiek sezono metu. Baigėsi visi pasaulio čempionatai, buvau IIHF kongrese sužinoti, kur vyks kitų metų visų amžiaus grupių čempionatai. Veikla nesustojo. Kiek tai priklauso nuo manęs, viskas yra daroma,“ – kalbėjo LLRF generalinis sekretorius Valdas Škadauskas, kuris šiuo metu yra aukščiausia Lietuvos ledo ritulio valdžia.

Po balandžio mėnesį vykusių pasaulio ledo ritulio pirmenybių Lenkijoje, kuriose Lietuvos rinktinė užėmė priešpaskutinę, penktąją vietą pirmojo diviziono B grupės turnyre, komandos treneris Sergejus Borisovas prabilo apie ledo ritulininkų orgijas rungtynių išvakarėse ir taip pat apkaltino komandos gynėją, o tuo pačiu – tuometinį LLRF prezidentą Petrą Nausėdą tų orgijų organizavimų.

LLRF valdyba išteisino prezidentą, tačiau vėliau prasidėjo atsistatydinimų paradas: paties prezidento ir tarybos narių. Po tarybos pirmininko Martyno Šliko pasitraukimo, tarybos narių išliko vos 4 ir taryba tapo neveiksni.

„Visa taryba neatsistatydino. Atsistatydino jos dauguma. Bet esant tokiai padėčiai, ji turi būti perrenkama naujai,“ – aiškino LLRF įstatų subtilybes buvęs tarybos pirmininkas M. Šlikas.

Po šių įvykių visa valdžia perėjo į generalinio sekretoriaus Valdo Škadausko rankas. Anot M. Šliko, bet kokiu atveju – tik laikinai.

„Pagal įstatus, šaukti visuotinį klubų susirinkimą turi generalinis sekretorius. Jeigu jis tam būtų nepakankamai iniciatyvus ar norėtų vadovauti vienas, be kolegialaus valdymo, yra kitas institutas, kuris nuo to apsaugo. 10 procentų visuotinio susirinkimo narių turi teisę sušaukti susirinkimą. 3-4 narių pakaktų inicijuoti susirinkimą, kuris spręstų klausimą dėl naujų tarybos narių rinkimo,“ – kalbėjo buvęs LLRF tarybos pirmininkas.

Iš dangaus prezidentas nenukris ir jo nepasigaminsi. Tad dabar intensyviai galvojame apie tai, kalbamės ir bendraujame su galimais kandidatais

M. Šlikas tvirtino, kad skandalu dėl pasaulio pirmenybių pasinaudoję žmonės, pasiekę buvusio prezidento ir tarybos daugumos atsistatydinimą, nurimo ir šiuo metu niekas LLRF nevyksta: "Ne paslaptis, kad visas buvusio skandalo židinys ir jo esmė yra dalies narių nepasitenkinimas valdžia. Mano manymu tas skandalas nebuvo objektyvi tiesa, veikiau buvo pasinaudota kai kuriomis aplinkybėmis. Jų aktyvumas pasireiškė tada, kai reikėjo šalinti. O dabar viskas tylu ir ramu, niekas nešaukia susirinkimo, nieko nedaro. Galbūt suprato,  kad patys nenori vadovauti, kad jiems tik valdžia bloga buvo.“

Tai neigia LLRF generalinis sekretorius.

„Per vasarą tikrai viską išspręsime. Aš manau, kad liepos pabaigoje ar rugpjūtį bus paskelbta apie visuotinį susirinkimą ir prezidento bei tarybos rinkimus,“ – sakė V. Škadauskas.

Jis įsitikinęs, kad norinčių užimti vadovaujančius LLRF postus bus pakankamai: „Šventa vieta laisva nebūna ir kandidatų tikrai atsiras. Mes turime surasti atsakingą žmogų. Ne šiaip sau pakviesti – kas nori, prašome ateiti. O išsirinkti žmogų, kuris tinkamai atstovaus Lietuvos ledo rituliui.“

V. Škadauskas konkrečiai neatsakė, koks prezidentas: ledo ritulininkas ar verslininkas būtų naudingesnis federacijai.

„Tiktų ir vienoks, ir kitoks. Bet, suprantama, prezidentas turi turėti supratimą apie ledo ritulį, profesionalų sportą. Daugeliui kitų federacijų atstovauja ir politikai, ir kiti žmonės, kurie nėra labai artimi toms sporto šakoms. Aš manau, kad sporto šakos federacijos prezidentas turėtų būti bent jau suprantantis, kas per dalykas toji sporto šaka. Iš dangaus prezidentas nenukris ir jo nepasigaminsi. Tad dabar intensyviai galvojame apie tai, kalbamės ir bendraujame su galimais kandidatais, todėl ir neskubame greitai rengti rinkimų, kad nepadaryti klaidų,“ – kalbėjo laikinasis LLRF vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai