Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos pasididžiavimas: 16-metis čiuožėjas tapo pasaulio čempionato atradimu

Denisui Vasiljevui dar tik šešiolika, tačiau jaudulys ir patirties stoka nepakišo kojos Latvijos talentui puikiai debiutuoti pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate. Mūsų kaimynė Latvija gali pasigirti jau dabar turinti aukščiausio lygio čiuožėją vyrų varžybose.
Denissas Vasiljevsas
Denisas Vasiljevas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Visų pirma D.Vasiljevas užburia savo charizma. Jis turi ir neįtikėtiną artistiškumo dovaną, o techniškai sparčiai vejasi geriausius pasaulio dailiojo čiuožimo meistrus.

Nors Denisui tik 16 metų, bet ekspertai jam piešia puikią ateitį. Latvijos sportininkas nusipelno jam skiriamų komplimentų. Bostone vykstančiame pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate D.Vasiljevas po trumposios programos užima 10-ąją vietą. Žinant kokio amžiaus, patirties ir pasiekimų čiuožėjai pateko į geriausiųjų dešimtuką, latvis savo gerbėjams tikrai įteikė nuostabią dovaną.

Už trumpąją programą jis surinko 81,07 balus – tai geriausias jo karjeros rezultatas.

Lietuvos dailiojo čiuožimo gerbėjai Denisą galėtų prisiminti. Jau ne vienerius metus šis vaikinukas dalyvauja Povilo Vanago ir Margaritos Drobiazko rengiamuose „Liepsnojančio ledo“ pasirodymuose. Lietuvos šokių ant ledo legendos jau seniai atkreipė dėmesį į šį Latvijos perlą.

VIDEO: D.Vasiljevo debiutas pasaulio čempionate Bostone

Bėgant metams jis augo ir sparčiai tobulėjo, o tik debiutavęs planetos pirmenybėse įsiveržė į geriausiųjų dešimtuką.

Ledo šou – viena iš galimybių jaunam vaikinui užsidirbti pinigų. Juos čiuožėjas investuoja į savo karjerą. O investuoti reikia nemažai, nes D.Vasiljevas treniruojasi Paryžiuje.

Bostone vykstančiame pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate D.Vasiljevas po trumposios programos užima 10-ąją vietą. Žinant kokio amžiaus, patirties ir pasiekimų čiuožėjai pateko į geriausiųjų dešimtuką, latvis savo gerbėjams tikrai įteikė nuostabią dovaną.

Įdomus ir dar vienas faktas. D.Vasiljevą treniruoja lietuvė Ingrida Snieškienė. Prieš šešerius metus berniuką tėvai išsiuntė į Paryžių. Nuo to laiko latvis mokosi ir treniruojasi dviejuose valstybėse – ne tik gimtajame Daugpilyje, bet ir Prancūzijoje.

„Denisas treniruojasi Paryžiuje, nes čia mes turime puikias sąlygas. Prieš šešerius metus sulaukiau šio berniuko tėvų skambučio. Jie norėjo, kad jų sūnus pasiektų aukštesnį lygį. Mes susitikome ir nuo to laiko neišsiskyrėme. Denisas gyvena kartu su manimi, stengiuosi juo visokeriopai pasirūpinti“, – pasakojo I.Snieškienė.

Latvija niekada negarsėjo didelėmis dailiojo čiuožimo žvaigždėmis. Panašu, kad tai gali pasikeisti. Ir jau labai greitai. Latvija turi ne tik D.Vasiljevą.

Moterų varžybose ryškiai spindi ir kitos jaunosios čiuožėjos, Angelinos Kuchvalskos, talentas. Ši mergina Bratislavoje vykusiame Europos čempionate liko tik per žingsnį nuo pjedestalo ir užėmė 4 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito