Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ledo ritulininkai pasaulio pirmenybių starte metė iššūkį baltarusiams

Lietuvos ledo ritulio rinktinė pirmadienio rytą startavo pasaulio ledo ritulio čempionato IA divizione. Kazachstane vykstančio šešių komandų turnyro kovas mūsiškiai pradėjo su galinga Baltarusijos komanda. Puikiai dvikovą pradėję ir dviejų įvarčių persvarą turėję lietuviai galiausiai turėjo pripažinti labiau patyrusių oponentų pranašumą – 3:4.
Arnoldas Bosas
Dainius Zubrus / IIHF nuotr.

Nors nesužaidus ir dvi minutes 2 minučių nuobaudą gavo Mauras Baltrukonis, žaisdami „mažumoje“ lietuviai sugebėjo išsiveržti į priekį.

Danielis Bogdziulis tapo pirmojo lietuvių įvarčio autoriumi (2:52).

„Šaltu dušu“ išprausti baltarusiai išvadų padaryti nesugebėjo bei netrukus buvo nubausti dar kartą – įpusėjus kėliniui Dainius Zubrus (8:23) įmušė ir antrą įvartį.

VIDEO: Lietuva – Batarusija rungtynių santrauka

Visgi džiūgauti dviejų įvarčių persvara lietuviams teko neilgai – labai greitai Stanislavas Lopačiukas (8:51) grąžino baltarusiams įvarčio deficitą.

Tačiau tuo baltarusiai nepasisotino. Sergejus Maliavka (15:52) sugebėjo pasinaudoti lietuvių klaida gynyboje ir rezultatą išlygino, o netrukus Geoffas Plattas (16:35) išvedė baltarusius į priekį.

Įpusėjus antram kėliniui, lietuviai turėjo puikią progą rezultatą išlyginti. Už paskutinės vilties pražangą į baltarusių vartus buvo skirtas bulitas.

Visgi Arnoldas Bosas pergudrauti varžovų vartininko neįstengė.

Visgi trečiąjį kėlinį vėl geriau pradėjo baltarusiai. Nikita Feoktistovas (43:00) pasiuntė ritulį į Manto Armalio ginamus vartus ir įtvirtino persvarą.

Bet kelti baltos vėliavos mūsiškiai nesiruošė. Paulius Gintautas (52:34) smagiai pykštelėjo iš vidutinio nuotolio ir ritulys trečią kartą suspurdėjo baltarusių vartų tinkle – 3:4.

Rungtynių pabaigoje mūsiškiai vartininką pakeitė šeštu aikštės žaidėju, bet išsigelbėti nepavyko.

Be Lietuvos ir Baltarusijos ekipų antrajame pagal pajėgumą planetos ledo ritulio ešelone kausis šeimininkė Kazachstano ekipa, taip pat Pietų Korėjos, Vengrijos ir Slovėnijos komandos.

Pirmajame dienos mače korėjiečiai 5:1 pranoko vengrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito