Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai Pekine: Paulina Ramanauskaitė ant ledo šoka nuo 4 metų amžiaus

Nuo svarstymų apie karjeros pabaigą iki netikėtai nukritusio kelialapio į olimpines žaidynes – taip klostėsi jaunosios čiuožėjos Paulinos Ramanauskaitės kelias ant ledo.
Paulina Ramanauskaitė ir Deividas Kizala
Paulina Ramanauskaitė ir Deividas Kizala / AJTL nuotr.

P.Ramanauskaitės ir D.Kizalos pora kelialapį į olimpines žaidynes gavo po to, kai prezidentas Gitanas Nausėda nesuteikė pilietybės Sauliaus Ambrulevičiaus partnerei Allisson Reed.

19-metė Paulina ir 23-jų Deividas viešai neslėpė manę, jog patys bilietą į Pekiną iškovoję A.Reed ir S.Ambrulevičius turėjo vykti į žaidynes, bet olimpinės svajonės juk neatsisakytų nė vienas sportininkas.

Kai Paulina buvo maža, buvo hiperaktyvus vaikas, tad jos mama ėmė ieškoti užsiėmimo, kuriame ši galėtų išsikrauti.

Pirmas tikslas buvo baseinas, ten ir iškrova garantuota, ir plaukti išmokti galima, bet visos grupės jau buvo užimtos. Pasiūlymas grįžti vėliau, kai vaikai išsibraukia iš sąrašų, netenkino, tad taip Paulina, būdama ketverių, atsidūrė ant ledo.

„Mamai sakiau, kad man ten bus labai lengva: tik kairė, dešinė ir čiuoži, bet labai klydau“, – su 15min prisiminimais dalijosi P.Ramanauskaitė.

LČF nuotr./Paulina Ramanauskaitė ir Deividas Kizala
LČF nuotr./Paulina Ramanauskaitė ir Deividas Kizala

Anksčiau su LRT kalbėjusi mergina pripažino, kad vis užklupusios traumos vertė ją galvoti apie karjeros pabaigą, ji buvo pasiėmusi atostogų, po kurių ruošėsi paskambinti LČF prezidentei Lilijai Vanagienei ir pranešti baigianti kelią sporte.

Vis dėlto L.Vanagienė buvo greitesnė – paskambino pirmoji ir pasiūlė pabandyti čiuožti poroje su D.Kizala. Taip jų kelionė ir prasidėjo. Dabar lietuviai treniruojasi ir gyvena Suomijoje.

Įsimintiniausia savo pergale 19-metė čiuožėja laiko 2018-aisiais laimėtą Lietuvos suaugusiųjų čempionatą, kai jame dar dalyvavo be poros. „Junior Grand Prix“ etape lietuvė yra užėmusi devintąją vietą, iškovojusi pergalę vaikų žaidynėse.

Vienose iš varžybų P.Ramanauskaitei nutiko ir netikėtas, tačiau iki pat dabar su šypsena prisimenamas dalykas. 2019-aisiais ji savo gimimo dieną sutiko Europos čempionate, o apšilimo metu lietuvę kaip reikiant nustebino komentatorius, paskelbęs publikai apie čiuožėjos iš Lietuvos šventę. Sirgaliai tribūnose sureagavo ir apdovanojo Pauliną plojimais.

Nors P.Ramanauskaitė dar jauna sportininkė, ji nesidairo į žvaigždes ant ledo. Ar bent neturi savo idealų.

AJTL nuotr./Paulina Ramanauskaitė ir Deividas Kizala
AJTL nuotr./Paulina Ramanauskaitė ir Deividas Kizala

„Kiekvienas čiuožėjas, kuriuo žaviuosi, turi ką nors savitai ypatingo. Stebiu ir žaviuosi kiekvienu iš jų“, – 15min teigė ji.

Kalbėdama apie savo sporto šaką, P.Ramanauskaitė išskyrė įdomiausią jos bruožą: „Kiekviena pora, net ir turinti atlikti tą patį šokį, parengia skirtingas programas ir čiuožia bei atsiskleidžia skirtingai. Tas pats ir su pavieniu čiuožimu – visi atlieka tuos pačius šuolius, panašius suktukus ar žingsnius, tačiau kiekvienas čiuožėjas interpretuoja muziką ir atlieka judesius visiškai skirtingai.“

Kalbėdama apie sunkumus, čiuožėja paminėjo judesių atidirbimą, juk kaskart manevras ant ledo turi atrodyti gražiai ir lengvai. O ir programa turi būti gerai suderinta, kad ją čiuožti būtų patogu, o atrodytų ji – įdomiai.

Konkrečių tikslų sau su D.Kizala Paulina neišskyrė olimpinėse žaidynėse. Čiuožėjos nuomone, pagrindinis tikslas bus parodyti švarų čiuožimą.

Olimpinę svajonę Pekine Paulina ir Deividas įgyvendins vėliausiai iš visų Lietuvos sportininkų – vasario 12-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas