Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos 20-mečių ledo ritulio rinktinė patyrė pralaimėjimą II pasaulio čempionato divizione

Estijos sostinėje vystančiame pasaulio jaunimo (iki 20 metų) ledo ritulio čempionato šešių komandų II diviziono A grupės turnyre pirmąjį pralaimėjimą antrojo turo mače patyrė Lietuvos rinktinė, pirmadienį 4:5 (2:0, 0:1, 2:4) turėjusi pripažinti antrą pergalę iš eilės iškovojusios lyderės Didžiosios Britanijos komandos pranašumą.
Lietuvos U-20 ledo ritulio rinktinės rungtynės
Lietuvos U-20 ledo ritulio rinktinės rungtynės / hockey.lt nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Dvikovos pradžioje dominavo lietuviai, kurie skirtingai nei pirmose rungtynėse žaidė protingiau ir ramiau. Pirmąjį įvartį suorganizavo ketvirtasis lietuvių penketas, o Ernestui Trukšniui įmušti padėjo sekmadienį nerungtyniavęs 16-metis Denisas Kuzminovas (05:48).

Lietuviai be vargo gesino varžovų atakas, o patys ir toliau rengė aštrius išpuolius. Antrąjį įvartį Lietuvai pelnė Artūras Laukaitis (10:40, Paulius Gintautas, Jaunius Jasinevičius).

VIDEO: Lietuva U 20 Didžioji Britanija U 20 pirmas kėlinys

Po šios nesėkmės britai suaktyvėjo, tačiau lietuviai išrikiavo tokią gynybą, jog varžovams teliko mesti ritulį į varžovų gynybos zoną, kur jį ramiai perimdavo gynėjai.

Antrajame kėlinyje britai „prisiminė“, jog jie yra šio diviziono favoritai ir po truputį ėmė didinti spaudimą. Kurti progas įvarčiams sekėsi sunkiai, tad jiems padėjo patys lietuviai – žaisdami penkiese prieš tris grubiai suklydo ir leido Cameron`ui Wynn`ui sušvelninti rezultatą (24:41). Vėliau pasižymėti galėjo abi ekipos, tačiau po dviejų kėlinių priekyje buvo lietuviai.

VIDEO: Lietuva U 20 Didžioji Britanija U 20 antras kėlinys

Žaidėjai negerbia savo pastangų ir darbo. Sunkiai dirbti, susikurti pranašumą ir paskui lengvai jį atiduoti tam, kad paskui vėl nežmoniškomis pastangomis vytumeis varžovus. Nesuprantama.

Trečiajame kėlinyje prasidėjo žūtbūtinės kautynės ir jas laimėjo varžovai. Tiksliau, lietuviai patys atidavė viską varžovams į rankas. Ilgai pirmavę Lietuvos rinktinės žaidėjai padarė dvi grubias klaidas vieną po kitos ir viskas apsivertė aukštyn kojom. Iš pradžių gavęs dovaną iš gynėjo rezultatą išlygino britas Ivanas Antonovas (50:13), dar po 18 sekundžių tokią pat dovaną iš gynėjų gavo Samuelis Dugganas (50:31).

Net ir po tokio šalto dušo Lietuvos rinktinė rado jėgų kovoti iki paskutinio švilpuko. Rezultatą išlygino Ilja Četvertakas (52:52, Domantas Čypas), tačiau vėl teko traukti ritulį iš tinklo po Jordano Cownie metimo (53:33).

Rungtynių pabaigoje vartininkas Simas Baltrūnas buvo pakeistas šeštu aikštės žaidėju, tačiau varžovai greitai pasiuntė ritulį į tuščius vartus po Bobbby Chamberlaino smūgio (59:19) ir pradėjo švęsti pergalę – 5:3.

VIDEO: Lietuva U 20 Didžioji Britanija U 20 trečias kėlinys

Netrukus Paulius Gintautas (59:40, Emilijus Krakauskas) grūste įgrūdo ritulį į varžovų vartus ir įžiebė nedidelę viltį. Tačiau išsigelbėti kaip pirmosiose rungtynėse su rumunais nepavyko.

Geriausiu Lietuvos rinktinėje pripažintas Ilja Četvertakas.

Britai laimėjo ir pagal metimus į vartus – 40:25.

„Žaidėjai negerbia savo pastangų ir darbo. Sunkiai dirbti, susikurti pranašumą ir paskui lengvai jį atiduoti tam, kad paskui vėl nežmoniškomis pastangomis vytumeis varžovus. Nesuprantama. Tačiau turnyras dar nesibaigė. Reikia tikėti savo jėgomis iki turnyro pabaigos. Nemanau, kad britai nužingsniuos iki pabaigos neišbarstę taškų. Viskas dar priešakyje“, – komandos tikslus brėžė vyriausiasis treneris Aigaras Ciprusas.

II diviziono A grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po pratęsimo, pralaimėjimai po pratęsimo, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Didžioji Britanija 2 2 0 0 0 9:6 6
2. Pietų Korėja 1 0 1 0 0 4:3 2
3. Lietuva 2 0 1 0 1 10:10 2
4. Rumunija 1 0 0 1 0 5:6 1
5. Estija 1 0 0 1 0 3:4 1
6. Nyderlandai 1 0 0 0 1 2:4 0

Antradienį čempionate laisva diena, trečiadienį Lietuvos jaunimas kovos su Pietų Korėjos bendraamžiais. Turnyro nugalėtoja iškovos kelialapį į I divizioną, o paskutinė ekipa iškris į II diviziono B grupę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento