Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ledo ritulininkų pramintais keliais – estai čempionato metu taip pat maukė alkoholį, o namo sugrįžo dar labiau „pribaubę“

Ne itin teigiamas Lietuvos ledo ritulio rinktinės pavyzdys – gerti čempionato metu – užkrėtė kitą Baltijos šalių rinktinę. Estijos ledo ritulio komanda ne tik linksmai leido laiką pasaulio čempionato pirmojo diviziono varžybose Ukrainoje, tačiau ir girta sugrįžo namo. Estai greičiausiai „aplaistė“ komandos nesėkmę pirmenybėse – rinktinė iškrito į žemesnį divizioną.
Girti Estijos ledo ritulio rinktinės žaidėjai Talino oro uoste
Girti Estijos ledo ritulio rinktinės žaidėjai Talino oro uoste / youtube.com
Temos: 1 Alkoholis

Sekmadienį namo iš Donecko sugrįžusi Estijos ledo ritulio rinktinė atrodė ne itin gerai. Ir kaltas ne pervargimas pirmenybėse... Ledo ritulininkai ir skrisdami namo pratęsė savo lėbavimus, kuriais pasižymėjo per čempionatą Ukrainoje.

Estų spauda pranešė, kad estų ledo ritulininkai čempionato metu nesilaikė sportinio režimo ir dažnai linksminosi prieš lemiamas ir itin svarbias rungtynes. Talino oro uoste sportininkai svirduliavo, keli – sunkiai suvokė, kur jie yra.

Kalbama, kad estai galingai pasėdėjo bare prie svarbiausias čempionato rungtynes su Lietuva dėl išlikimo pirmame divizione.


Lietuvos vyrų rinktinė šeštadienį lemiamose rungtynėse 12:3 (1:1, 3:2, 8:0) sutriuškino į II divizioną iškritusius estus ir su 3 taškais užėmė penktąją vietą. Estai neiškovojo nė taško.


Prieš metus Lenkijoje vykusiame čempionate Lietuvos ledo ritulininkai taip pat linksminosi bare – šventė Lietuvos ledo ritulio federacijos prezidento Petro Nausėdos gimtadienį.

„Jie atvažiavo tik pailsėti ir pasilinksminti, o ne ledo ritulį žaisti“, – sugrįžęs iš Lenkijoje vykusio pasaulio pirmojo diviziono B grupės čempionato žodžių į vatą prieš metus nevyniojo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris rusas Sergejus Borisovas. Tiesa, Lietuva „nepragėrė diviziono“ ir sugebėjo išlikti savo grupėje. Po šios kelionės treneris atsistatydino iš pareigų.

Mūsiškius treniravęs ledo ritulio specialistas iš Rusijos pasibaisėjo kai kurių žaidėjų požiūriu ginant Lietuvos rinktinės garbę. Ypač ledo ritulio federacijos prezidento P.Nausėdos elgesiu, kuris yra ir rinktinės gynėjas.

„Jo galvoje buvo tik diskotekos, barai, striptizo klubai ir kaip išgerti alaus, – rėžė S.Borisovas. – Pagrindinis organizatorius buvo Petras (Nausėda, – past.), Lietuvos ledo ritulio federacijos prezidentas, kuris turėjo būti pavyzdys visiems.“

Anot trenerio, čempionate 26-ąjį gimtadienį atžymėjęs P.Nausėda iš kelio vedė ir dalį komandos, kuri „naktimis linksmindavosi, o dieną miegodavo“.

„Tai policiją mums iškviesdavo, tai tarptautinės ledo ritulio federacijos direktorius sakė, kad mūsų komanda elgiasi netinkamai. Buvo gėda už Lietuvą. Norėčiau atsiprašyti Lietuvos sirgalių už tokį elgesį, bet aš nieko negalėjau padaryti, neturėjau galimybių, buvau bejėgis, komandos įkaitas“, – prieš metus kalbėjo S.Borisovas.

VIDEO: Girti estų rinktinės ledo ritulininkai Talino oro uoste

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento