Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ledo ritulio rinktinė pralaimėjo ir Korėjai

Lenkijoje vykstančio pasaulio čempionato I-ojo diviziono B grupėje Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė lieka ne tik be taškų, bet ir be įvarčių. Pirmadienį mūsiškiai 0:3 (0:3, 0:0, 0:0) nusileido Korėjos komandai.
Kova dėl ritulio
Kova dėl ritulio / llrf nuotr.

Tai buvo antrosios lietuvių rungtynės čempionate. Pirmosiose mūsiškiai net 0:9 pralaimėjo šeimininkams lenkams.

Kaip ir rungtynes su Lenkijos rinktine lietuviai susitikimą pradėjo solidžiai, tačiau po dešimties minučių, kai korėjiečiai įmušė pirmąjį įvartį į Manto Armalio saugomus vartus, viskas apsivertė aukštyn kojomis (12:52 – Geunho Kim po Sangwoo Sin ir Wook Sang Kimo perdavimo). Po nepilnų penki minučių varžovai dar kartą nuginklavo vyrų rinktinėje debiutavusį vartininką (17:23 – Jung Won Kim po Ho Min Cho ir Yongjun Lee perdavimo).

Trečią įvartį korėjiečiai įmušė likus 13-ai sekundžių iki pirmojo kėlinio pabaigos (19:47 – Woosang Park po Kisung Kim perdavimo).

„Nesuprantu, ką darote aikštelėje. Kas jums nutiko? – po pirmojo kėlinio rūbinėje žaidėjų klausė vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Sergejus Borisovas. – Kol kas aikštelėje nieko gero nenuveikėte. Nė vienas. O atrodo, kad net nesistengiate taisyti padėties.  Dėl visų įvarčių esate patys kalti – vienas neuždengė žaidėjo, kitas patingėjo vytis varžovo. Tiesiog žiūrime, kaip mums muša įvarčius. Taip neturi būti“.

Treneris nepagailėjo kritikos jauniesiems komandos žaidėjams, pabrėždamas, kad dvidešimtmetis aikštėje turi atiduoti visas jėgas, o ne užimti žiūrovo vietą aikštėje.

„Jeigu jūs nenorite laimėti, nelaimėsite. Kol kas patys sukuriame visas sąlygas varžovams mušti įvarčius. Nematau jūsų akyse ugnelės, nematau noro įmušti įvarčio. Ar čia atvažiavome tik varnelę dienoraštyje užsidėti, kad dalyvavome? – kalbėjo treneris. – Man gėda dėl tokio mūsų žaidimo. Ką pasakys mūsų gerbėjai Lietuvoje? Kiekvienas aikštelėje turi daryti savo darbą. Jeigu sugebėsime tai padaryti, dar turėsime šansų. Liko du kėliniai, turime susiimti“.

Antrajame kėlinyje Lietuvos ledo ritulininkai net penkis kartus buvo nubausti už prasižengimus ir 10 minučių žaidė aikštėje turėdami mažiau žaidėjų, tačiau įvarčių nepraleido.

„Liko dvidešimt minučių, galime „ištempti“ šias rungtynes, jei sugebėsime savo varžovus stabdyti be pražangų. Taip pat norėčiau, kad daugiau kartų atakuotumėte vartų“, – po antrojo kėlinio kalbėjo S. Borisovas.

Nors trečiasis kėlinys baigėsi be įvarčių ir rezultatas nepakito po pirmojo kėlinio, vyriausiasis treneris po rungtynių neturėjo nuotaikos komentuoti rezultato.

Geriausiu žaidėju Lietuvos komandoje buvo pripažintas vartininkas Mantas Armalis.

Po rungtynių rūbinėje įsikūrė tik prieš rungtynes į čempionatą iš Didžiosios Britanijos, kur vakar baigėsi vietos ledo ritulio čempionatas, atvykę Darius Pliskauskas ir Mindaugas Kieras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai