Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ledo ritulio rinktinę sutriuškino Lenkija

Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė Lenkijoje vykstančio pasaulio čempionato I-ojo diviziono, „B“ grupės varžybas pradėjo pralaimėjimu 0:9 (0:2, 0:4, 0:3 ) čempionato šeimininkams.
Lietuvos ledo ritulio rinktinės pralaimėjimas
Lietuvos ledo ritulio rinktinės pralaimėjimas / Lietuvos ledo ritulio federacija
Temos: 1 Ledo ritulys

Pirmojo įvarčio reikėjo laukti kiek ilgiau nei pusę kėlinio (10:11 – Piotr Sarnik po Tomašo Malasinskio ir Patryk Wajda perdavimo).  Lenkijos ledo ritulininkai sugebėjo puikiai pasinaudoti žaidėjų skaičiaus pranašumu aikštelėje praėjus vos kelioms sekundėms, kai baudos minutėmis buvo nubaustas Danielius Bogdziulis už varžovo laikymą.Antrą įvartį lenkai pelnė aikštėje esant lygiam žaidėjų skaičiui (11:55 – Krystianas Dziubinskis po T. Malasinskio perdavimo).

„Nesuprantu vieno dalyko – kodėl jūs tiek daug lakstote? Mes negalime sau leisti eikvoti jėgų, kurių mums dar tikrai reikės, – po pirmojo kėlinio rūbinėje kalbėjo vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Sergejus Borisovas. – Jei tik yra galimybė, perduokite ritulį komandos draugui. Daugiau nieko nereikia. Taip pat nepamirškite, kad ledo ritulį reikia žaisti su galva, o ne vien kojomis. Tik gavę ritulį bėgate pirmyn, o komandos draugams belieka tik stebėti „ką jis darys?“.

Treneris kelis kartus pabrėžė, kad ledo ritulys – tai sporto šaka, kurioje nereikia skubėti. „Mūsų tikslas šiose rungtynėse – priversti varžovus suklysti ir jų klaidas paversti mūsų įvarčiais. Reikia išnaudoti kiekvieną jų klaidą, nepamirškite, vaikinai, jie žaidžia keturiais penketais, o mes turime tik tris – įjunkime galvas“, – sakė treneris.

„Hey, hey, maladcy“, – skandavo maždaug dviejų tūkstančių Lenkijos rinktinės gerbėjų antrajame kėlinyje. Tam jie turėjo priežastį: tik prasidėjus kėliniui lietuvių vartus tiksliai atakavo Lešekas Laškievičius (20:31 – Damiano Slabono ir Piotro Sarniko perdavimo). Vos po keturių minučių lietuvių vartus saugantis Nerijus Dauksevičius buvo priverstas dar kartą traukti ritulį iš savo vartų (24:42 – Marcinas Kolušas po Kšyštofo Zapalos perdavimo).

Iki antrojo kėlinio pabaigos likus kiek daugiau nei aštuonioms minutėms Mauras Baltrukonis įmušė įvartį, tačiau rungtynių teisėjams pasirodė, kad tai buvo padaryta nusižengiant taisyklėms. Įvartis nebuvo įskaitytas.

Šeštasis Lenkijos rinktinės žaidėjas – gerbėjai – pradėjo ošti, o varžovai užsivedė ir 34-ą minutę Marianas Csorichas pasiuntė ritulį į vartus (33:15 – po Gžėgožo Pasiuto ir Jaroslavo Ržešutko perdavimo). Šeštą įvartį lenkai įmušė iki kėlinio likus kiek mažiau nei minutei (39:13 – Mikolajus Lopuskis po Marcino Kulušo ir Pavelo Dronios perdavimo).

„Visi penki mūsų žaidėjai nuolat puola prie varžovo, kuris turi ritulį. Net nepagalvojame, kad jis gali atiduoti ritulį laisvam likusiam komandos draugui, – po antrojo kėlinio rūbinėje kalbėjo S. Borisovas. – Tai yra viena kvailiausių klaidų ledo ritulyje. Nereikalingas mums tasai žaidėjas su rituliu. Pasižiūrėkite, įvarčius mums muša iš mūsų vartininko zonos. Kodėl? Todėl, kad komandoje tarsi ir nėra centro žaidėjo, nes jis stebi žaidėją su ritulį, o kai pasisuka, jau būna per vėlu“.

Treneris pabrėžė, kad kiekvienas žaidėjas turi būti atsakingas už savo prižiūrimą varžovą. „Nereikia lakstyti. Taip, jie yra fiziškai stipresni, todėl turime žaisti galva. Kita mūsų klaida – kai tik perimame ritulį centro zonoje, tuoj atiduodame jį į savo zoną. Vėliau seka klaida. Jeigu perimate ritulį, pradėkite kontraataką, – sakė S. Borisovas savo auklėtiniams. – Privalome žaisti iki paskutinės sekundės, privalome jau galvoti apie kitas rungtynes. Privalome išmokti žaisti teisingai“.

Septintą kartą ritulį iš savo vartų N. Dauksevičius buvo priverstas prabėgus vos daugiau nei šešioms minutėms trečiajame kėlinyje (46:44 – G. Pasiutas). Neprabėgus nė minutei Lenkijos rinktinės sirgaliai gavo dar vieną progą pasveikinti komandą. 48-ą rungtynių minutę tiksliai atakavo Krystianas Dziubinskis (47:27 – po Mariano Csoricho perdavimo).

Devintą įvartį lenkai įmušė pasinaudoję žaidėjų skaičiaus pranašumu aikštėje, kol 2 baudos minutėms buvo nubausti Artūras Katulis ir Vytautas Jagelavičius (55:53 – Pawel Dronia po Damiano Kapicos perdavimo).

Geriausiu žaidėju Lietuvos komandoje buvo pripažintas vartininkas N. Dauksevičius, kuris vartus saugojo 78,05 procentų tikslumu, atrėmė 32 smūgius. Lenkijos komanda į vartus per visas rungtynes metė 41 kartą, lietuviai – vos 9.

„Patys suprantate, kad rezultatas atskleidžia tikrą mūsų komandos situaciją. Mūsų komanda nėra pilnos sudėties, nes dalis žaidėjų dar rungtyniauja su komandomis, kurioms atstovauja užsienyje.  Taip pat nepamirškime, kad turime labai daug jaunų žaidėjų, todėl sunku pademonstruoti įspūdingą žaidimą prieš tokią komandą kaip Lenkija“, – po rungtynių sakė S. Borisovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai