Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos šokėjų ant ledo treneris „liko ant ledo“: Igoris Špilbandas išmestas iš arenos

Lietuvai atstovaujančios šokių ant ledo poros Isabellos Tobias ir Deivido Stagniūno treneris Igoris Špilbandas daugiau nėra laukiamas Detroito ledo arenoje. Su geriausiais pasaulio čiuožėjais dirbęs specialistas liko be darbo. Ši žinia šokiravo dailiojo čiuožimo pasaulį.
Igoris Špilbandas
Igoris Špilbandas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Aš ką tik buvau atleistas, išmestas iš arenos“, – netikėtai skaudžia naujiena su žiniasklaida pasidalijo 47-erių I.Špilbandas. 

„Esu sukrėstas. Turiu pasikalbėti su savo auklėtiniais. Nusiunčiau žinutę jiems. Arenos direktorius pasakė, kad mano čiuožėjai daugiau nebenori su manimi dirbti. Nežinau, ar tai tiesa... Nežinau, ar tikrai dėl tos priežasties mano paslaugų yra atsisakoma“, – atvirai ir nusivylimo neslėpdamas kalbėjo šokių ant ledo specialistas. 

Konfliktas tarp trenerių

I.Špilbandas Detroito „Arctic Edge“ ledo arenoje dirbo nuo 2003-iųjų. Kartu su trenere iš Rusijos Marina Zujeva, jie buvo vadinami neišskiriamu duetu. 

Šie treneriai ant pjedestalo iškėlė net tris poras: olimpinius čempionus iš Kanados Tessa Virtue ir Scottą Moirą bei dvi Jungtinių Valstijų poras – pasaulio čempionus Maryl Davis ir Charlie White‘ą ir bronzinius prizininkus Mają ir Aleksą Šibutanius. 

Kartu su šiais specialistais dirbo ir Lietuvos pora I.Tobias ir D.Stagniūnas.

Iki olimpinių žaidynių privalėjome dirbti kartu ir tęsti tai, ką pradėjome.

JAV pilietybę dar 2000-aisiais priėmęs rusas I.Špilbandas neslėpė, kad konfliktavo su savo partnere.

„Vis dar stengiuosi suvokti, kas įvyko ir kodėl taip įvyko. Su Marina pasiekėme puikių rezultatų ir nenorėjau mūsų partnerystės užbaigti būtent taip. Mes turėjome problemų, bet iki olimpinių žaidynių privalėjome dirbti kartu ir tęsti tai, ką pradėjome. Juk belikę tik dveji metai“, – prisipažino I.Špilbandas.

„Kiekviena partnerystė turi argumentų. Mes turėjome savų, bet jie subyrėjo į šipulius. Marina siekė, kad aš išeičiau“, – neslėpė I.Špilbandas.

Neskyrė pakankamai dėmesio čempionams

JAV žiniasklaidai savo nuomonę išdėstė ir M.Zujeva. 

„Igoris piktnaudžiavo tarnyba. Jis turėjo planų įkurti savo šokių ant ledo mokyklą ir jau dirbo su naujomis poromis. Geriausią laiką jis skirdavo joms, taip į šalį nustumdamas kitus čiuožėjus. Mano įsitikinimu, pagrindinis dėmesys turėjo būti nukreiptas į geriausiųjų trejetuko poras“, – sakė M.Zujeva.

Čiuožėjai žino, koks jiems buvau ir kiek jėgų atidaviau.

I.Špilbandas nenorėjo su tuo sutikti. „Savo poroms aš atidaviau visą širdį ir visas jėgas. Prieš kelias savaites kalbėjausi su Tessa ir Scottu (T.Virtue ir S.Moiras šių metų pasaulio čempionai – 15min.lt). Skambinau ir kitiems, bet man nepavyko susisiekti, nes jie atostogauja. Jeigu pas Mariną liks visos poros – tebūnie, bet aš tikiuosi, kad ne visi taip pasielgs. Čiuožėjai žino, koks jiems buvau ir kiek jėgų atidaviau“, – sakė I.Špilbandas.

Isabellos ir Deivido likimas neaiškus

Šiuo metu atostogauja ir I.Tobias bei D.Stagniūnas. Koks bus jų sprendimas, likti Detroite su M.Zujeva, ar tęsti darbą su I.Špilbandu, nežinia. Su sportininkais Lietuvos čiuožimo sąjungos prezidentei Lilijai Vanagienei kol kas nepavyko susisiekti.

RIA Novosti nuotr./Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas
RIA Novosti nuotr./Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas

„Mes esame sukrėsti. Žinojome, kad treneriai nesutaria, tačiau tikrai nesitikėjome, kad viskas susiklostys būtent taip. Su Deividu dar nekalbėjau. Nežinau, kaip elgsis mūsų pora. Bet kuriuo atveju, tai labai liūdna. Igoris puikus specialistas, visuomet taktiškas, korektiškas. Jis labai tikėjo Deividu ir Isabella, jų perspektyvomis. Sunkiai dirbo su jais“,  – 15min.lt teigė L.Vanagienė. 

Ji atskleidė, kad vakar sulaukė skambučio iš M.Zujevos. 

„Marina išdėstė situaciją, papasakojo, kas vyko ne taip. Kol kas nenoriu sakyti savo nuomonės, nes artimiausiu metu pasikalbėsiu ir su Igoriu. Dirbti viena Marina tikrai negalės, nes ji daugiau choreografė, o ne trenerė. Jai teks susirasti naują trenerį“, – sakė L.Vanagienė.

LČS prezidentė atskleidė, kad M.Zujeva netgi teiravosi, ar galimybė dirbti Detroite domintų Povilą Vanagą ir Margaritą Drobiazko. Tokia galimybe L.Vanagienė abejoja, nes jos sūnus su Margarita dirba ir gyvena Maskvoje.

Amerikos žvaigždės lieka pas Rusijos trenerę

„Arctic Edge“ ledo arenos generalinis direktorius Craigas O'Neillas Detroito spaudai patvirtino, kad I.Špilbandas yra atleistas iš šokių ant ledo direktoriaus pareigų. „Buvo daug problemų ir tai tęsėsi jau kelis mėnesius. Viena iš jų ta, kad Igoris neskyrė pakankamai dėmesio poroms. Jo mintys buvo kitur. Čiuožėjai nebenorėjo pas jį čiuožti“, – tikino Craigas O'Neillas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Igoris Špilbandas su savo auklėtiniais Maryl Davis ir Charlie White'u
AFP/„Scanpix“ nuotr./Igoris Špilbandas su savo auklėtiniais Maryl Davis ir Charlie White'u

Amerikai atstovaujantys čiuožėjai pirmadienį patvirtino, kad jie liks Detroite ir nuo šiol dirbs tik su Marina Zujeva.

„Aš su Igoriu kartu kūriau programas. Deja, dabar mes sukame skirtingais keliais. Su čiuožėjais aš tęsiu darbą toliau. Jie tikri profesionalai, todėl neturėtų kilti neišsprendžiamų problemų“,  – JAV dailiojo čiuožimo sąjungai sakė M.Zujeva. 

„Mes esame įsitikinę, kad Igorio nuopelnas buvo neatskiriama mūsų pasiekimų sporte dalis. Prisiminsime jį su meile ir nuoširdžia pagarba“, – kalbėjo šių metų pasaulio vicečempionė M.Davis.

Kokie tolimesni I.Špilbando planai? Kalbama, kad šis garsus specialistas ilgai be darbo neliks. Pats Igoris teigia, kad dabar atsiribos tylos sienos: „Reikia bent kelių dienų, kad suvokčiau, kas įvyko ir kaip toliau turiu elgtis.“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai