Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos šokių ant ledo pora apmaudžiai liko be olimpinio kelialapio

Vokietijoje baigėsi atrankos į olimpines žaidynes varžybos, kuriose Lietuvos atstovai liko per žingsnį nuo kelalialapio.
Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius
Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius / „Scanpix“ nuotr.

Lietuvos šokių ant ledo porai olimpinių žaidynių kelialapis atrodė buvo ranka pasiekiamas, tačiau jo įnirtingai siekė kur kas daugiau nei šešios poros ir rezultatai lėmė, kad Lietuvos atstovai liko per labai mažą žingsnį nuo kelialapio.

Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius Oberstdorfe (Vokietijoje) vykusiose atrankos į olimpines žaidynes varžybose, surinkę 142,95 balo, užėmė 7 vietą, o nuo 6 vietos atsiliko vos 0,27 balo.

Sportininkams sukliudė kelios nežymios klaidos technikoje, kurios ir lėmė galutinę sportininkų vietą bendroje įskaitoje.

Komponentų vertinimuose, teisėjų nuomonė, lyginant su trumpąją programa nepasikeitė – šokėjų programa, jos choreografija, atlikimas, interpretacija ir patys čiuožimo įgūdžiai (briaunų valdymas, greitis ir pan.) buvo įvertinti didesniais balais (41,96) nei 4 vietą laisvajame šokyje užėmusios čekų poros.

Lietuvos čiuožimo federacijos nuotr./Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius
Lietuvos čiuožimo federacijos nuotr./Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius

Nepaisant šio apmaudaus pralaimėjimo, A.Reed ir S.Ambrulevičiaus pora nustebino ne vieną šokių ant ledo specialistą ir teisėją savo debiutiniais pasirodymais Bratislavoje ir Oberstdorfe.

Vos 5 mėnesius kartu čiuožiantys sportininkai jau spėjo nuveikti daugiau nei kiti nuveikia per keletą metų. Jau pirmosiose sezono varžybose užsitikrino pasaulio čempionato kvalifikacinius taškus laisvojoje programoje, o Oberstdorfe pasiekė trumposios programos geriausią sezono rezultatą ir vėlgi įveikė pasaulio čempionato kvalifikacinį barjerą.

7 vieta atrankinėse olimpinių žaidynių varžybose taip pat reiškia, kad pora lieka pirmąja pora atsarginių dalyvių sąraše. Tai reiškia, kad kažkuriai valstybei dėl nenumatytų priežasčių atsisakius kelialapio, jis pereitų į Lietuvos čiuožėjų rankas.

A.Reed ir S.Ambrulevičius toliau tęs pasiruošimą artėjančioms „Tallinn Trophy“ varžyboms Estijoje (lapkričio mėnesį), Lietuvos čempionatui, kuris vyks Elektrėnuose gruodžio 2-3 dienomis ir Europos bei pasaulio čempionatams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito