Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 26 /17:40

Lietuvos šokių ant ledo pora trykšta džiaugsmu: „Mes finale!“

Likus kelioms sekundėms iki lietuvių poros pasirodymo iš tribūnų nuskambėjo šūksnis: „Pirmyn Lietuva!“. Mūsų šaliai atstovaujantis duetas Taylor Tran ir Saulius Ambrulevičius išgirdo palaikymą ir nenuvylė juos palaikančių žiūrovų. Trečias kartas Europos čempionate nemelavo. Lietuvos pora pateko į finalą ir atliks laisvąjį šokį.

„Pagaliau! Didžiulis mūsų darbas atsipirko su kaupu. Mes finale!“, – džiaugsmo neslėpė S.Ambrulevičius.

„Pagrindinis sezono tikslas įgyvendintas. Atsižvelgiant į aplinkybę, kad šįkart varžybų teisėjų brigadoje nebuvo mūsų šalies teisėjos, pasistengėme nesuteikti progų nustumti mus žemyn“, – 15min.lt pasakojo čiuožėjas, kartu su partnere įrodęs, kad stipriai patobulėjo nuo praėjusių metų Europos čempionato. Tuomet Lietuvos pora aplenkė vos du duetus. Šįkart rezultatas gerokai aukštesnis.

T.Tran ir S.Ambrulevičius Ostravoje už nugaros paliko 10 porų. Būtent 10 porų po trumpojo šokio atsisveikina su Europos čempionatu ir nebeturi galimybės čiuožti laisvojo šokio.

Po visų dalyvių pasirodymo paaiškėjo, kad lietuviai trumpojoje programoje užėmė 20 vietą.

VIDEO: Taylor Tran ir Sauliaus Ambrulevičiaus trumpoji programa

„Buvo labai smagu širdžiai girdėti palaikymą. Prieš pat muzikai užgrojant iš tribūnų atskriejo šūksniai „pirmyn Lietuva“. Ačiū tiems, kurie mus stebi ir palaiko“, – dėkojo S.Ambrulevičius.

Už trumpąją programą T.Tran ir S.Ambrulevičius gavo 49.87 balus.

Laisvosios programos varžybos vyks šeštadienį.

Ši lietuvių pora jau yra užsitikrinusi vietą ir pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate, kuris šiais metais bus surengtas Suomijos sostinėje Helsinkyje.

S.Ambrulevičius kaip pavienis čiuožėjas net keturis kartus dalyvavo pasaulio ir Europos čempionatuose, bet po televizijos projekto „Šokiai ant ledo“ nusprendė žengti naują žingsnį savo karjeroje. Jis išvyko į JAV ir pradėjo karjerą šokiuose ant ledo. Iširus Isabellos Tobias ir Deivido Stagniūno porai, dabar Lietuvos garbę tarptrautinėje arenoje gina Taylor ir Sauliaus duetas.

Su amerikiete šokantis S.Ambrulevičius pilietybe dar nesirūpina, nors ši pora turės šansą Lietuvai iškovoti kelialapį į Pjong Čango olimpines žaidynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito