Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

LTOK ir sportininkų pozicija: nedalyvauti Pekino olimpinėse žaidynėse mes negalime

Ar Lietuvos sportininkai turėtų boikotuoti Pekino olimpines žaidynes? JAV prezidento Joe Bideno administracija ketina paskelbti diplomatinį boikotą Pekine vyksiančioms žiemos olimpinėms žaidynėms. Dar lapkritį grupė Seimo narių siūlė boikotuoti olimpines žaidynes ne tik diplomatiniu lygiu, bet ir Lietuvos sportininkų nevykimu į Pekiną. Ar nacionalinis sportas eina drauge su politika? Portalo 15min video laidoje „15/15“ jos vedėjai Aistė Čiučiurkaitė apie tai diskutavo su dailiojo čiuožimo atstovu Sauliumi Ambrulevičiumi ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidente Daina Gudzinevičiūte.

– Sauliau, noriu pirmiausia jūsų paklausti. Kaip manote, ar šiuo atveju sportininkai turėtų jungtis prie politikų siūlymo ir boikotuoti Pekino žiemos olimpines žaidynes?

Saulius Ambrulevičius: Aš manau, kad kol kas jokių svarių priežasčių, dėl ko mes turėtume jungtis (prie politikų siūlymo nevykti į žaidynes, – red. past.), neturime. Sportas su politika nemanau, kad turi būti maišomas. Dėl to aš manau, kad tai, kas Amerikoje vyksta, yra politinis boikotas, o ne sportinis. Ir šitoje vietoje, manau, labai nesąžininga būtų sportininkų atžvilgiu, kad nevažiuotų sportininkai į Olimpines žaidynes.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius

– Yra tokia pozicija, kad nacionalinis sportas, kai atstovauja sportininkas savo šaliai, skiriasi nuo tų varžybų, kuriose sportininkas dalyvauja individualiai arba atstovauja kažkokiai komandai. Ar jūs sutinkate su ta atskirtimi, kad nacionalinis sportas yra politiškesnis?

S.Ambrulevičius: Dabar ir yra taip, kad yra sumaišoma politika su sportu į vieną krūvą, aš bent jau taip suprantu iš jūsų pasakymo. Bet aš nemanau, kad taip būtų galima daryti, tai yra nesąžininga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas