Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po ledo šou esant –20 laipsnių temperatūrai rusų olimpinis čiuožėjas – reanimacijoje

Rusijos šokių ant ledo žvaigždė Romanas Kostomarovas gydomas ligoninės reanimacijoje. 45 metų čiuožėjo būklė apibūdinama kaip „itin rimta“. O dėl ligos priežasčių žvilgsniai krypsta į varžybų rengėjus.
Romanas Kostomarovas ir Tatjana Navka yra laimėję olimpinį auksą.
Romanas Kostomarovas ir Tatjana Navka yra laimėję olimpinį auksą. / Scanpix/Postemees nuotr.

Čiuoždamas su Tatjana Navka dailiojo čiuožimo šokių ant ledo varžybose Romanas Kostomarovas yra iškovojęs olimpinį aukso medalį 2006 metais Turine, taip pat du pasaulio čempiono titulus, tris kartus tapęs Europos čempionu.

Nors jau senokai baigė profesionalo karjerą, ir būdamas 45 metų R.Kostomarovas pasirodo dailiojo čiuožimo šou, o būtent tokiame renginyje pastarąjį savaitgalį jo sveikata galėjo ir suprastėti – anot Rusijos žiniasklaidos, ledo šou vyko lauke spaudžiant 20 laipsnių šalčio.

Dabar R.Kostomarovas gydomas ligoninėje, jo gyvybė yra pavojuje.

„Meldžiasi visa Rusija“, – situaciją aprašo Sportbox.ru.

Rusijos žiniasklaidos teigimu, čiuožėjas kenčia nuo pneumonijos ir pastaruoju metu buvo prijungtas prie deguonies aparato. Jis buvo pervežtas į Maskvą vidurnaktį, o būklė ligoninėje dar labiau suprastėjo.

Anot rusų „Mač“, gydytojai jo būseną apibūdina kaip „ekstremaliai rimtą“.

Championatu.ru cituoja TV kanalą 360, kuriam kalbėjo R.Kostomarovo tėvas Sergejus: „Pasakė, kad jį perkelia į „Komunarką“ (ligoninę). Tikriausiai COVID-19. Pas mus gi kokie gydytojai? Man paskambino jaunesnysis sūnus, pasakė, kad kažkur žiniose praneša, kad jam prijungtas ventiliatorius. Tai – košmaras. Kur jis galėjo susirgti?“

„Sport-express“ remiasi savo šaltiniais ir rašo, kad R.Kostomarovui ne COVID-19.

„Situacija su Romanu labai sunki. Bet tikiu, kad jam bus viskas gerai“, – vylėsi Ilja Averbuchas.

Šio buvusio ledo šokėjo, dabar režisieriaus kuriamame šou „Ozo šalies burtininkas“ pastaruoju metu ir čiuožė R.Kostomarovas, šią žiemą pasirodęs spektaklyje apie 30 kartų.

Scanpix/Postemees nuotr./Romanas Kostomorovas ir Tajana Navka yra laimėję olimpinį auksą.
Scanpix/Postemees nuotr./Romanas Kostomorovas ir Tajana Navka yra laimėję olimpinį auksą.

Kritikų žvilgsniai krypsta į varžybų rengėjus, kurie ledo šou rengė esant 20 laipsnių šalčio.

Tiesa, ne visi įsitikinę, kad tai galėjo pakenkti. Legendinė Rusijos čiuožėja, triskart olimpinė čempionė Irina Rodnina svarstė kitaip. „Aš pradėjau savo karjerą lauko čiuožyklose ir 11 kartų patyriau pneumoniją, – tvirtino dabar 73 metų moteris. – Mane asmeniškai varžybos lauke net sustiprino, bet kiekvienas žmogus yra skirtingas, o Romanas Kostomarovas nebėra 18-metis jaunuolis. Nežinau, kiek fiziškai sekinantis buvo jų pasirodymas, kokiais kostiumais buvo apsirengę. Tik tikiuosi, kad jis greitai atsigaus, tai svarbiausia.“

Rusijai pradėjus agresiją Ukrainoje, rusų sportininkai sulaukė tarptautinio boikoto, nes Kremlius sportą išnaudoja politiniams tikslams ir propagandai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas