Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

MHL pirmenybėse „Baltica“ 8-iais įvarčiais nusileido diviziono lyderiui

MHL ledo ritulio lygos šiaurės-vakarų diviziono rungtynėse Vilniaus „Baltica“ klubas išvykoje pralaimėjo Liepojos „Metalurgs“ 1:9 (1:4, 0:2, 0:3).
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Andrėjaus Čechovičiaus nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Rungtynėse išvykoje su Latvijos ekipa „Balticos“ vartus gynė V.Kuzminas. Jau susitikimo pradžioje „Metalurgs“ ekipa žaidė agresyviai ir atakavo „Balticos“ vartus. 4-ą minutę lietuvių gynybą įveikė latvis Edgaras Chomiakovas ir pelnė pirmąjį įvartį (0:1).

Vos po pusės minutės šeimininkai surengė dar vieną rezultatyvią ataką. Po tikslių I.Makarovo ir EChomiakino perdavimų ritulį į „Balticos“ vartus pasiuntė puolėjas P.Chodzko (0:2). Lietuvių ekipos žaidėjai buvo sutrikę, kuo pasinaudojo „Metalurgs“ ekipa ir tą pačią minutę Bruno Zabisas (M. Dilevka) pelnė dar vieną įvartį (0:3).

Po nesėkmingos pradžios „Baltica“ paėmė minutės pertraukėlę, po kurios pakeitė vartininką. Lietuvių vartus nuo tada gynė Filipas Luley. 8-ą minutę prasižengė varžovų puolėjas P.Chodzko. „Baltica“ pasinaudojo žaidėjų persvara aikštėje ir po puikių A.Tsukanovo ir O.Burzalos perdavimų įvartį pelnė lietuvis Vaidotas Rastenis (1:3).

Po poros minučių už varžovų kliudymą lazda buvo nubausti du „Metalurgs“ ekipos žaidėjai – R.Kalinovskis ir K.Ozolinšas. 18-ą minutę už varžovo laikymą rankomis nubaustas ir lietuvis Aimas Fiščevas. Tuo pasinaudojo varžovai ir po B.Zabiso ir V.Freiso perdavimų dar vieną įvartį šeimininkams pelnė latvis Maris Dilevka (1:4).

Antrajame kėlinyje iniciatyva vėl priklausė Liepojos ekipai. 24-ą minutę už kojos pakišimą nubaudžiamas „Balticos“ puolėjas N.Šerbatiukas. Varžovai pasinaudojo kiekybiniu pranašumu ir dar labiau padidino persvarą. Po tikslių E.Chomiakovo bei R.Matuzevičiaus perdavimų ritulį į lietuvių vartus pasiuntė Paulas Chodzko (1:5). 28-ą minutę „Metalurgs“ ekipa vėl surengė rezultatyvią ataką – po Bruno Zabiso perdavimo įvartį pelnė latvis Maris Dilevka (1:6).

34-ą minutę prasižengė „Balticos“ gynėjas Tomas Taurinšas. „Baltica“ atakavo varžovų vartus, tačiau nesėkmingai, o 38-ą minutę už varžovo prispaudimą prie borto baudą gavo lietuvių žaidėjas Ilja Novikovas.

Trečiojo kėlinio pradžia „Balticai“ ir vėl klostėsi nesėkmingai. Po K.Ozolinšo perdavimo ritulį į vartus pasiuntė „Metalurgs“ žaidėjas M.Dilevka (1:7). 42-ą minutę prasižengė latvių puolėjas Valtersas Freisas. Dar po minutės taisykles pažeidė ir „Balticos“ puolėjas R.Zonenbergas.

Liepojos ekipa ir vėl žaisdama daugumoje pelnė įvartį. Po R.Demiterso ir B.Zabiso perdavimų ritulį į „Balticos“ vartus pasiuntė puolėjas Karlis Ozolinšas (1:8). 49-ą minutę už varžovo kliudymą lazda nubaudžiamas O.Aploksas. Dar po minutės analogišką pražangą gavo ir latvis R.Demitersas. 55-ą minutę lietuvių žaidėjas Vladislavas Nikulinas gavo 2 min. baudą. „Metalurgs“ ekipa žaidė daugumoje ir pelnė dar vieną įvartį. Po V.Freiso ir R.Upeniekso perdavimų pasižymėjo latvių puolėjas Klavsas Planicas (1:9). Kėlinio pabaigoje dar prasižengė M.Freimanis, tačiau rezultatas nebepasikeitė ir šeimininkai šventė pergalę.

Po pralaimėjimo Liepojos „Metalurgs“ ekipai, Vilniaus „Baltica“ su 48 taškais liko septintoje turnyrinės lentelės vietoje. Artimiausios rungtynės vasario 3 d. su ta pačia „Metalurgs“ ekipa.

Įvarčiai:

„Metalurgs“: 4 min. E. Chomiakov – 0:1,
„Metalurgs“: 4 min. P. Chodzko – 0:2,
„Metalurgs“: 4 min. B. Zabis – 0:3,
„Baltica“: 8 min. V. Rastenis – 1:3,
„Metalurgs“: 19 min. M. Dilevka – 1:4,
„Metalurgs“: 25 min. P. Chodzko – 1:5,
„Metalurgs“: 28 min. M. Dilevka – 1:6,
„Metalurgs“: 41 min. M. Dilevka – 1:7,
„Metalurgs“: 44 min. K. Ozolinš – 1:8,
„Metalurgs“: 57 min. K. Planics – 1:9.

Baudos minutės: 12:14.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?