Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mūsų čiuožimo legendų likimą Rusijoje gaubia paslaptis: „Paliekame šią temą ateičiai“

Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko daug metų gyveno ir dirbo Rusijoje, bet ar Kremliaus pradėtas karas Ukrainoje pakeitė geriausios visų laikų Lietuvos dailiojo čiuožimo poros likimą? Šiuo metu jie yra išvykę iš namų Pamaskvėje, bet klausimų lieka daugiau nei atsakymų.
Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas
Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Net penkeriose žiemos olimpinėse žaidynėse Lietuvai atstovavę Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas po karjeros pabaigos įleido šaknis Rusijoje.

Šios šalies sostinėje gimė ir augo Margarita Drobiazko, gavusi Lietuvos pilietybę prieš tris dešimtmečius, Maskvoje studijas tarptautinių santykių institute pradėjo tada 18-metis P.Vanagas.

Jie nutūpė Maskvoje po ilgos karjeros, kurioje telpa daug įstabių pasirodymų, o ryškiausiai žiba Europos ir pasaulio pirmenybėse iškovoti bronzos medaliai.

Suprasti akimirksniu

  • Povilo Vanago ir Margaritos Drobiazko pasiekimai:
  • Šiauliuose gimęs P.Vanagas karjeros pradžioje buvo pavienis ledo šokėjas, kurį treniravo jo mama Lilija Vanagienė. Pradėjęs čiuožti nuo trejų metų, paskui laimėjo 6 kartus Lietuvos pirmenybes.
  • Maskvoje augusi ir nuo šešerių metų ant ledo čiuožusi M.Drobiazko iš pradžių startavo su kitu partneriu, bet 1988 metais Tatjanos Tarasovos Maskvoje buvo suporuota su Povilu Vanagu, su kuriuo pradėjo atstovauti Lietuvai ir kopti dailiojo čiuožimo elito laiptais.
  • Jie startavo net penkiose olimpinėse žaidynėse nuo 1992 iki 2006 metų, užėmę atitinkamai 16, 12, 8, 5 ir 7 vietas.
  • Rungėsi dvylikoje Europos čempionatų, o ant garbės pakylos užlipo du kartus – 2000 m. Vienoje ir 2006 m. Lione.
  • M.Drobiazko ir P.Vanago karjeroje buvo ir dvylika pasaulio čempionatų, kur aukščiausia vieta irgi trečia – bronzą laimėti pavyko 2000 metais.

Pamaskvėje, netoli Vnukovo oro uosto, M.Drobiazko ir P.Vanagas turi savo namus ir kiemą, kur telpa ir septyni jų augintiniai (keturi šunys ir trys katės) bei pomėgiai: sodas, daržas, dviračiai, žvejyba, maisto gaminimas, siuvimas.

Taip pat ir darbai, suteikę karjerai pratęsimą: buvusių profesionalių čiuožėjų pora atsiliepė į buvusio varžovo, dabar prodiuserio Iljos Averbucho kvietimą ir daugiau nei penkiolika metų prisidėjo prie populiaraus Rusijoje dailiojo čiuožimo televizijos projekto „Ledynmetis“, kurio dalyviai suko turus po Rusiją ir kitas šalis.

Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko
Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko

Tačiau vasario 24 dieną Rusijos pradėtas karas Ukrainoje apvertė viską aukštyn kojomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas