Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NHL legenda pasisakė taip stipriai, kad Rusijos kanalas jo atsakymų nepublikavo

Olimpinis ledo ritulio čempionas, dukart „Stanlay“ taurę laimėjęs čekas Dominikas Hašekas sutiko duoti išskirtinį interviu Rusijos kanalui „Mač TV“. Vienintelė legendinio vartininko sąlyga – atsakymai raštu negali būti iškraipyti. Tačiau Rusijos kanalas iš viso nepublikavo interviu.
Dominikas Hašekas
Dominikas Hašekas / „Scanpix“ nuotr.

Rusijos žurnalistas Antonas Anisimovas kreipėsi dėl interviu su Dominiku Hašeku, kuris ilgą bei įspūdingą savo karjerą baigė sužaidęs vieną sezoną Maskvos „Spartak“ klube KHL lygoje 2010–2011 m.

18 metų NHL žaidusiam čekui buvo nusiųsti klausimai, bet išvydęs atsakymus Rusijos žurnalistas nusprendė nebedaryti interviu televizijai iš viso, – rašo Čekijos sporto portalas isport.cz

„Aš niekada nesakiau, kad visi rusai yra fašistai. Pirmiausia, reikia suvokti fašizmo prasmę. Svarbiausi faktoriai – didelė karinė galia, stiprus nacionalinis lyderis, mąstymas, jog tavo tauta yra geresnė už kitas“, – savo atsakyme rusui aiškino D.Hašekas.

Olimpinis čempionas teigė, kad Rusijos politikai atitinka visus šiuos kriterijus.

„Visi šie dalykai kartu reiškia, kad Rusijos valstybė yra fašistinė įvairiais lygiais“, – padarė išvadą D.Hašekas.

Šešis kartus geriausiu NHL vartininku, dukart naudingiausiu lygos žaidėju rinktas 57 metų čekas taip pat kritikavo Rusijoje gimusio, bet Čekijai atstovaujančio Dmitrijaus Jaškino atvejį – šis buvęs NHL žaidėjas sudarė sutartį su Sankt Peterburgo SKA.

Anot D.Hašeko, Čekija turėtų uždrausti savo šalies atletams atstovauti karą Ukrainoje pradėjusios Rusijos klubams.

„Labai gaila, bet Čekijos piliečių darbai Rusijoje yra parama Rusijos režimui, karui Ukrainoje ir pavojus mūsų šaliai bei jos piliečiams, – isport.cz sakė D.Hašekas. – Aš nekaltinu vaikino ar jo agento, bet mūsų vyriausybė ir Čekijos parlamentas turėtų priimti įstatymus, kad užkirstų tam kelią.“

„Darbas kuria vertę. Tai reiškia, kad Čekijos piliečiai kuria vertę Rusijos valstybei savo darbu ten. Taip jie palaiko Rusijos valstybę ir jos agresiją prieš mus visus, prieš demokratinę Ukrainą, kurią užpuolė kariuomenė“, – dėstė D.Hašekas.

„Scanpix“ nuotr./Dominikas Hašekas
„Scanpix“ nuotr./Dominikas Hašekas

Buvęs „Chicago Blackhawks“, „Buffalo Sabres“, „Detroit Red Wings“ komandų vartininkas kritikavo ir Rusijos ledo ritulio žvaigždę Aleksandrą Ovečkiną dėl jo paramos Vladimirui Putinui.

„Aleksas palaikė Putiną per rinkimus jau po to, kai Rusija aneksavo Krymą. Paskui jūsų armija įžengė ir okupavo nepriklausomos ir demokratinės Ukrainos teritoriją. Aleksas bendrai palaiko jį, vis dar laikydamas nuotrauką savo feisbuko puslapyje. Tai ne maža, o didelė atsakomybė dėl dešimčių tūkstančių mirčių“, – apie A.Ovečkiną teigė D.Hašekas.

„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Ovečkinas
„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Ovečkinas

Savajame interviu D.Hašekas siuntė žinutę visiems Rusijos sportininkams.

„Noriu pasakyti, kad man labai gaila, kad negalite varžytis su mumis.

Jūsų dalyvavimas pakeltų varžybas į dar aukštesnį lygį. Be to, mes visi varžydamiesi taptume dar geresni, taigi tai patiktų ir sirgaliams, – sakė D.Hašekas ir pabrėžė, jog negali varžytis tie atletai, kurių armija kasdien nužudo šimtus, o galbūt ir tūkstančius žmonių, tarp jų ir vaikus. – Esate dalimi šalies, kuri nusprendė surengti karinę ataką prieš kitą tautą, kitą valstybę. Jūs išrinkote savo prezidentą ir parlamento narius, kurie davė nurodymus žudyti, daugumoje atvejų žudyti ir civilius.

Reikia pabrėžti, kad kiekvienas jūsų turi dalytis atsakomybe dėl to, kad Ukrainoje prarandama daug gyvybių, tarp jų ir rusų. Nekaltinkite nieko kito šioje situacijoje, tik save ir žmones, kurie išsiuntė armiją į Ukrainą, kad ten žudytų ir okupuotų jos teritoriją.“

VIDEO: V.Zelenskis: kol kas negalime įveikti Rusijos kariuomenės artilerijos ir karių skaičiaus pranašumo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas