Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NHL naujokų biržoje pirmą kartą pakviestas Kinijoje gimęs ledo ritulininkas

NHL naujokų biržoje į istoriją įsirašė 18 metų ledo ritulininkas Andongas Songas, tapęs pirmuoju pakviestu Kinijoje gimusiu žaidėju. Gynėją šeštajame rate 172-uoju šaukimu pasirinko „New York Islanders“.
Andongas Songa
Andongas Songa / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Aš esu pirmasis. Tikiuosi, kad man pavyks padaryti kažką gero dėl Kinijos ledo ritulio, o ne vien dėl savęs“, – po istorinio momento sakė A.Songas.

Andongas Songas yra gimęs Pekine ir ledo ritulį pradėjęs žaisti Kinijoje. Kai jam buvo 10 metų, jis kartu su tėvais persikėlė gyventi į Kanadą, kur ir tobulino savo įgūdžius.

„Scanpix“/AP nuotr./Trys pirmieji NHL biržos šaukimai: iš apačios Connoras McDavidas, Johnas Eichelis ir Dylanas Strome'as
„Scanpix“/AP nuotr./Trys pirmieji NHL biržos šaukimai:
iš apačios Connoras McDavidas, Johnas Eichelis ir
Dylanas Strome'as

Praėjusį sezoną A.Songas buvo Naujojo Džersio „Lawrenceville“ mokyklos ledo ritulio komandos kapitonas. Dabar jis planuoja žaisti „Philips Academy“ komandoje Masačiusetso valstijoje ir kovoti dėl NCAA stipendijos.

Pirmuoju NHL naujokų biržos šaukimu tapo kanadietis Connoras McDavidas, kurį pasirinko „Edmonton Oilers“. Antruoju numeriu „Buffalo Sabres“ pasirinko Johną „Jacką“ Eichelį, trečiuoju „Arizona Coyotes“ pakvietė kanadietį Dylaną Strome'ą.

Pirmajame rate iš viso pašaukta 11 europiečių (4 rusai, 3 švedai, 2 čekai, suomis ir šveicaras), aukščiausiai iš jų – 6-uoju šaukimu „New Jersey Devils“ ekipos pasirinktas čekas Pavelas Zacha.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Pavelas Zacha
AFP/„Scanpix“ nuotr./Pavelas Zacha

Dvi dienas trukusioje NHL naujokų biržoje iš viso pakviesta 211 žaidėjų. Daugiausiai jų atstovauja Kanadai (79) ir JAV (55). Taip pat pakviesta 19 švedų, 17 rusų, 13 suomių, 11 čekų, penki slovakai, keturi šveicarai, trys latviai bei po vieną žaidėją iš Baltarusijos, Kinijos, Vokietijos, Nyderlandų ir Ukrainos.

Latvis Martinas Dzierkalas pasirinktas trečiajame rate 68-as („Toronto Maple Leafs“). Kiti du kaimynai pašaukti penktajame rate – 130-as Karlis Cukste, 142-as Rodolfas Balceris. Abu juos pašaukė „San Jose Sharks“ ekipa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito