Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

OHL ledo ritulio lygoje Lietuvos klubai šventė pergales prieš latvius

Svarbią pergalę Optibet ledo ritulio lygoje šį vakarą iškovojo „Kaunas City“ komanda.
„Kaunas City“ palaužė „HS Riga“
„Kaunas City“ palaužė „HS Riga“ / hockey.lt nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Trečiadienį namuose žaidę kauniečiai rungtynių pabaigoje sugebėjo 3:2 palaužti „HS Riga“ komandą ir į savo sąskaitą įsirašė ketvirtąją pergalę šiame sezone. Šis triumfas leido „Kaunas City“ pakilti į penktąją poziciją OHL ir pagal prarastus taškus pavyti laipteliu aukščiau žengiančius šiandienos varžovus.

VIDEO: Gražiausi epizodai: "Kaunas City" - "HS Riga" / 2022-10-26

Nepaisant pralaimėjimo, pirmoji šiose rungtynėse rungtynėse pasižymėjo „HS Riga“ komanda. Įpusėjus pirmajam kėliniui tikslą pasiekė iš toli atliktas Raulio Ladusano metimas (09:23, rez. perd. Rodionas Boltramovičsas, Valteris Niedrajis).

Dar pirmajame kėlinyje rezultatą išlygino Egidijus Binkulis. „Kaunas City“ puolėjas pabėgo į greitą išpuolį prieš varžovų vartininką ir jį suklaidinęs pasiuntę ritulį į svečių vartus (17:06, rez. perd. Lukas Žukauskas).

Antrąjį kėlinį „Kaunas City“ pradėjo aktyviu žaidimu prie varžovų vartų, sugebėjo greitai uždirbti oponentų pražangą, bet jos realizuoti jiems nepavyko. Galiausiai kauniečių atakos atnešė vaisių – Povilas Verenis metimu sudrebino vartų virpstą, bet netrukus ritulys galiausiai atsidūrė vartuose. Tuo pasirūpino grumtynes prie varžovų vartų po šio metimo laimėjęs Aivaras Bendžius (26:36, rez. perd. P. Verenis, Denisas Kuzminovas).

Trečiajame kėlinyje Lietuvos klubas išlaikė iniciatyvą savo rankose, bet jiems koją pakišo baudos minutės. Rungtynių pabaigoje prasižengus kauniečių gynėjui, varžovai pasinaudojo progą pakeisti vartininką šeštuoju aikštės žaidėju ir realizavo dirbtinę dvigubą kiekybinę persvarą. Pasižymėjo „HS Riga“ atstovas Raivis Strazdinšas (56:30, rez. perd. R. Boltramovičsas, Antonas Macijevskis).

Vos tik išlyginę rezultatą svečiai iš Latvijos suteikė progą jau „Kaunas City“ turėti kiekybinį pranašumą, o jo metu P. Verenis tiksliu metimu nestabdant ritulio pelnė pergalingą rungtynių įvartį (58:51, rez. perd. Remigijus Guoga, D. Kuzminovas), po kurio šeimininkai sėkmingai apsigynė ir į savo sąskaitą įsirašė dar du taškus.

VIDEO: Interviu: O. Sorokins, M. Čyvas

„HS Riga“ vyriausias treneris Olegas Sorokinas pabrėžė, jog šį kartą kauniečiai atrodė kur kas geriau nei pirmajame susitikime.

„Rungtynės buvo apylygės, bet, mano nuomone, mes buvome kiek geresni ir susikūrėme daugiau progų. Visgi, progas reikia realizuoti ir jei tai mums būtų pavykę padaryti, susitikimo baigtis būtų kitokia. Visgi, turiu pabrėžti, jog kauniečiai žaidė daug geriau nei tuomet, kai su jais žaidėme pirmą kartą. Puikiai žaidė jų vartininkas ir leido jiems išsilaikyti rungtynėse. Rungtynių pabaigoje kiek per daug norėjome laimėti, dėl to gavome nuobaudą ir varžovai išplėšė pergalę“, – kalbėjo „HS Riga“ treneris.

„Kaunas City“ gynėjas Matas Čyvas pasidžiaugė pergale pagirdamas savo komandos charakterį, padėjusį atsitiesti šiose rungtynėse ir iškovoti pergalę.

„Rungtynės buvo įtemptos, kiekvieną jų minutę kovojome, tad labai džiaugiamės šia uždirbta pergale. Nesvarbu kiek praleidžiame ar įmušame įvarčių, visada stengiamės kovoti visų rungtynių metu. Džiaugiamės kiekviena savo pergale, esame laimingi ir dar labiau motyvuoti toliau žaisti bei siekti dar daugiau pergalių“, – pasisakė „Kaunas City“ atstovas.

„Airwell Energija“ nepaliko autsaideriams

Kitose OHL lygos rungtynėse susitiko dvi turnyrinės lentelės kaimynės – Elektrėnų „Airwell Energija“ bei „DLSS/Dinaburga“ komandos.

Elektrėnų ledo rūmuose įvykusiame susitikime trečiadienio vakarą savo pranašumą įrodė šeimininkai iš Lietuvos triumfavę 8:3. Ši pergalė leido „Airwell Energijai“ atsiplėšti nuo savo varžovų: dabar juos nuo „DLSS/Dinaburga“ jau skiria keturi taškai.

VIDEO: Gražiausi epizodai: „Airwell Energija“ - „DLSS/Dinaburga“ / 2022-10-26

Elektrėniškiams pavyko pirmiesiems atidaryti savo įvarčių sąskaitą tuomet, kai progą metimui iš patogios situacijos gavo Jaromiras Šusterovas. „Airwell Energijos“ puolėjas neklydo ir tiksliu metimu išvedė savo klubą į priekį (09:38, rez. perd. Danila Tsarkovskis).

Netrukus po pelnyto įvarčio „Airwell Energija“ prasižengė, o daugumoje „DLSS/Dinaburga“ ledo ritulininkams pavyko išlyginti rezultatą. Kiekybinį pranašumą realizavo Renatas Vabiščevičsas (11:51, rez. perd. Daniilas Andrejevas, Vadimas Vabiščevičsas).

Pranašumą šeimininkams sugrąžino į greitą ataką pabėgęs Klimentijus Lysakas (13:18), o panašiu stiliumi į svečių iš Latvijos vartus krito ir trečiasis įvartis. Tiesa, šį kartą į greitą išpuolį pabėgu du „Airwell Energijos“ žaidėjai ir po Karolio Krasilnikovo perdavimo tikslus buvo Kipras Grabliauskas (16:45, rez. perd. K. Krasilnikovas).

Trečiąjį kėlinį ir vėl sėkmingiau pradėjo „Airwell Energija“. Iš toli atliktą elektrėniškių metimą varžovų vartininkas atrėmė, bet ritulys atšoko Mantui Marcinkevičiui, kuris nieko nelaukdamas pasiuntė jį į vartus (21:24, rez. perd. Dovydas Laimutis, K. Krasilnikovas).

Įpusėjus rungtynėms „DLSS/Dinaburga“ sugebėjo sušvelninti rezultatą žaisdami mažumoje, kai pirmąjį savo sezono įvartį pelnė Latvijos klube žaidžiantis 16-metis lietuvis Šarūnas Baltrūnas (32:49).

Antrojo kėlinio finišas „Airwell Energijai“ susiklostė itin sėkmingai: į varžovų vartus buvo pasiųsti dar du įvarčiai. Pirmasis pasižymėjo Nazaras Ruzhnikovas (38:50, rez. perd. Yaroslavas Pancheno, Donatas Kumeliauskas), o vos po 17 sekundžių įvarčiu jau džiaugėsi K. Lysakas (38:57).

Vaizdas ant ledo nesikeitė ir trečiajame kėlinyje: elektrėniškiai ir toliau buvo pavojingesni bei dar labiau padidino savo pranašumą. Įvarčiais trečiajame kėlinyje jų gretose pasižymėjo N. Ruzhnikovas (43:51, rez. perd. Y. Panchenko) ir K. Krasilnikovas (56:44, rez. perd. D. Laimutis, M. Marcinkevičius). Vienintelį kėlinio įvartį svečių gretose pelnė Maksimas Galilejevas (44:59, rez. perd. Edgaras Petrovas, Ivo Haritonovas).

VIDEO: Interviu: A.Aleinikovas

Po rungtynių „Airwell Energijos“ treneris Arūnas Aleinikovas neslėpė, jog šiandien komanda ne visada laikėsi numatyto plano.

„Vienintelis pasitenkinimas – iškovojome du taškus. Vėl pamatėme daug dalykų, kuriuos reikia taisyti, tad ir toliau dirbsime. Trečiasis kėlinys buvo kiek geresnis, galbūt rezultato prasme jis buvo prasčiausias, bet pagal žaidybinį planą jis buvo teisingiausias“, – kalbėjo A. Aleinikovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas