Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpietis palieka ant ledo Latviją ir atstovaus kitai valstybei

Greitojo čiuožimo meistras Roberto Pukitis pareiškė, kad paskutinį kartą atstovavo Latvijai. 23 metų sportininkas ateitį planuoja rinkdamasis iš kitų dviejų šalių.
OLYMPICS-2018-STSK-M-1000/Q
OLYMPICS-2018-STSK-M-1000/Q

„Tai sunkus sprendimas, bet aš apsisprendžiau, kad 1000 m rungtis buvo paskutinė man, kai čiuožiau po Latvijos vėliava. Latvija, ačiū tau už viską“, – socialiniame tinkle Facebook paskelbė R.Pukitis, pastarąjį kartą startavęs žiemos olimpinėse žaidynėse Pjongčange, kur 1000 m distancijoje užėmė 11 vietą.

Latvijos portalui sportacentrs.com jis patvirtino, kad tai yra galutinis jo sprendimas, kurio jis nekeis: „Tai – šimtaprocentinis sprendimas. Turiu apsisukti 180 laipsnių, kad kažkas pasikeistų“.

R.Pukitis užsiminė, kad permainoms jį paskatino konfliktai su Latvijos olimpinio komiteto prezidentu Aldonu Vrubljevskiu ir greitojo čiuožimo trenere Evita Krievane.

Sportininkas Pjončange startavo dvejose rungtyse (1000 ir 1500 m), bet norėjo lenktyniauti ir 500 m distancijoje. Latvijos olimpinis komitetas aiškino, kad šiai rungčiai parinko kitą atletą, pagal rezultatus iki olimpinių žaidynių.

R.Pukitis nebuvo įtrauktas į olimpinę estafetės komandą, bet trenerė aiškino, kad jis pats nesutiko treniruotis kartu su kitais Jelgavoje.

SHORT TRACK-OLY-2018-PYEONGCHANG
SHORT TRACK-OLY-2018-PYEONGCHANG

R.Pukitis tvirtino, kad šalį, kuriai atstovaus ateityje, pasirinks kitą mėnesį.

„Viena iš šalių, kurios siūlo man bendradarbiauti yra Italija, bet dar yra ir kita valstybė, – sakė latvis, kurio stotele gali tapti ne tik jo mėgstama treniruočių vieta Italija, bet ir Prancūzija. – Abi šalys nori manęs, jos laiko mane žmogumi.“

R.Pukitis yra atstovavęs Latvijai ir Sočio olimpinėse žaidynėse prieš ketverius metus, o aukščiausiu jo pasiekimu laikomas bronzos medalis šių metų Europos čempionate Dresdene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito