Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio čempionė prabilo: išprievartauta ir apsvaiginta būdama 19-os

Tris pasaulio pirmenybių aukso medalius iškovojusi Didžiosios Britanijos greitojo čiuožimo žvaigždė Elise Christe prabilo apie siaubingą patirtį. „Dar yra daug moterų, kurios vengia apie tai pasisakyti“, – kodėl nutarė papasakoti savo karčius išgyvenimus, paaiškino 31 metų sportininkė.
Elise Christie
Elise Christie / „Scanpix“ nuotr.

Prieš ketverius metus Elise Christie perrašė Didžiosios Britanijos greitojo čiuožimo istoriją, kai tapo pirmąja brite, laimėjusia tris aukso medalius planetos pirmenybėse.

Dabar, būdama 31 metų, per interviu „The Telegraph“ ji prakalbo apie tai, ką anksčiau slėpė.

Kai E.Christie buvo devyniolika metų, ji buvo išprievartauta Notingame. 2010 metais ji nepranešė apie prieš ją įvykdytą nusikaltimą policijai.

Tais pačiais metais ji dalyvavo Vankuverio olimpinėse žaidynėse, kur į jos gėrimą buvo įpilta svaigalų – vienas vyras, ją apsvaiginęs, nutempė ją namo.

E.Christie buvo ištirta gydytojų netrukus, bet beveik niekam apie tai nepasakojo. Anot sportininkės, tik keturi žmonės žinojo, kas nutiko.

Ji pasakojo, kad netrukus patyrė panikos ataką, kai ją apsvaiginęs vyras bandė atsiprašyti per feisbuką, o paskui sekė ją gatvėje.

„Nėra daug žmonių, su kuriais apie tai kalbėjau, nors turėjau pasakyti savo mamai, – ji to nežinojo, – pasakojo E.Christie. – Aš kone jaučiausi kalta pati dėl to, kas nutiko.

Aš nebuvau numesta į krūmus, sumušta ir pan., tad galvojau: Tai nėra išprievartavimas.“

„Scanpix“ nuotr./Elise Christie
„Scanpix“ nuotr./Elise Christie

Dabar ji norėtų padėti kitiems.

„Yra daug moterų, kurios per tai perėjo, tai išgyveno, patyrė tokias pačias situacijas, bet iki šiol neišdrįsta papasakoti“, – sakė čiužėja.

E.Christie yra laimėjusi tris pasaulio čempionato aukso medalius ir net dešimt sykių tapusi Europos čempione. Britės kolekcijoje iš viso yra net 18 Europos pirmenybių ir 12 planetos čempionatų medalių.

Tiesa, olimpinėse žaidynėse škotei nesiseka.

„Scanpix“ nuotr./Elise Christie
„Scanpix“ nuotr./Elise Christie

2010 metais Vankuveryje ji debiutavo dar būdama labai jauna, 2014 metais Sočyje taikėsi į medalius, bet dėl susidūrimo 500 m rungtyje buvo diskvalifikuota, kaip diskvalifikuota ir 1000 bei 1500 m distancijose dėl kitokių taisyklių pažeidimų.

Startuodama 2018 metais Pjongčango olimpinėse žaidynėse, ji pasitempė čiurną.

„Scanpix“ nuotr./Elise Christie
„Scanpix“ nuotr./Elise Christie

Tačiau E.Christie nerimsta. Ji planuoja startuoti 2022 metų vasarį žiemos olimpinėse žaidynėse Pekine, nors pasirengimo metu sportą derina su kitomis veiklomis.

E.Christie pastaruoju metu rašė knygą, pradėjo veikti policijos pajėgose, dirbo asmenine trenere, taip pat dirbo picos išvežiotoja.

Ji teigė, kad nebėra tokia greita ant ledo, kaip anksčiau, bet dar turi šansą pakovoti dėl medalio, tad bandys tai padaryti Pekine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant