Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasaulio ledo ritulio čempionate – 28-asis Kanados rinktinės triumfas

2023 metų pasaulio ledo ritulio čempionato finale sekmadienio vakarą Kanados rinktinė po įnirtingos kovos palaužė Vokietijos ledo ritulininkus 5:2 (1:1, 1:1, 3:0) ir 28-ąjį kartą pelnė stipriausios planetos komandos titulą.
Kanados ledo ritulio rinktinė.
Kanados ledo ritulio rinktinė. / IMAGO/Lehtikuva nuotr.

Kanadiečiams vokiečiai metė rimtą iššūkį ir privertė net 2 kartus atsidurti besivejančiųjų vaidmenyje. Pirmajame kėlinyje 8 min. vokiečius į priekį išvedė Johnas Jasonas Peterka, bet 11 min. rezultatą išlygino Samuelis Blaisas.

Po pertraukos (34 min.) Vokietijos rinktinėje pasižymėjo Danielis Fischbuchas, o Kanados (38 min.) – Lawsonas Crouse.

Favoritai pirmą kartą priekyje atsidūrė trečiojo kėlinio pradžioje, kai 45 min. ritulį į vokiečių vartus vėl pasiuntė S.Blaisas. 52 min. greitoje atakoje kanadietis Tyleris Toffoli pelnė dar vieną įvartį ir įtvirtino savo komandos pranašumą.

Tašką rungtynėse padėjo Scottas Laughtonas, 59 min. pasiuntęs ritulį į tuščius vokiečių vartus, kai komanda buvo pakeitusi vartininką šeštuoju aikštės žaidėju.

Ledo ritulio pasaulyje dominuojanti Kanados rinktinė prizininke tapo jau 53-ąjį kartą. Klevo lapų šalies ekipa savo sąskaitoje dabar turi 28 aukso medalius, 16 – sidabro ir 9 – bronzos.

Pasaulio čempionato mažąjį finalą šiandien laimėjo latviai, per pratęsimą 4:3 įveikę JAV rinktinę. Kaimynams tai buvo pirmoji prizinę vieta ledo ritulio pasaulio čempionatų istorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas