Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio dvidešimtmečių ledo ritulio čempionate Lietuva nusileido Vengrijai

Pasaulio dvidešimtmečių ledo ritulio čempionato II diviziono A grupės pirmenybėse sekmadienį startavusi Lietuvos U-20 rinktinė pirmosiose rungtynėse Miškolce (Vengrija) susitiko su aikštelės šeimininkais. Vengrija laimėjo 5:1 (1:0, 0:0, 0:5).
Lietuvos U-20 ledo ritulio rinktinės
Lietuvos U-20 ledo ritulio rinktinė / hockey.lt
Temos: 1 Ledo ritulys

Prieš šias rungtynes įvyko oficialus čempionato atidarymas. Pirmąjį įvartį įmušė lietuviai. Nuo varžovų pabėgęs Danielius Nomanovas (04:35) išvedė lietuvius į priekį.

Dar po 20 sek. Lietuva turėjo puikų šansą padvigubinti sėkmę, tačiau neišnaudojo dviejų žaidėjų persvaros.

Antrajame kėlinyje žaidimas nesikeitė. Vengrai nuolat spaudė varžovus, tačiau mūsiškiai patikimai gynėsi, o vienos kontratakos metu pelnė dar vieną įvartį, kai pasižymėjo D.Nomanovas, bet ritulys iššoko iš vartų ir arbitras jo neįskaitė.

Pasižymėti galėjo ir Ugnius Čižas, kai dviese su Danieliumi Bogdziuliu iššoko prieš varžovų gynėją, tačiau nepavyko pataikyti į ritulį.

Trečiajame kėlinyje vengrai palaužė lietuvius. Po greito Eriko Keresztury įvarčio (40:55) šeimininkai įgijo sparnus ir greitai persvėrė rezultatą savo naudai, kai pasižymėjo Ferencas Kocsis (43:33).

Vilmos Gallo pridėjo dar vieną įvartį (52:31) ir lietuvių gynyba ėmė byrėti. Po Edgaro Protčenkos pražangos ketvirtąjį įvartį Vengrijai pelnė Csanadas Erdely (53:41), o paskutinį įvartį įmušė Aronas Konczei (59:35). Abu šie įvarčiai įmušti, kai vengrai turėjo kiekybinę persvarą.

Geriausiu Lietuvos komandoje pripažintas Danielius Nomanovas. Žaidėjas teigė, jog „teisėjai elgėsi nesuprantamai. Neįskaitytas įvartis, nešvilpiamos baudos minutės."

Rinktinės treneris Aigaras Cprusas sakė, jog jo žaidėjams pritrūko kantrybės: „Komanda žaidė gerai, tačiau pritrūkome kantrybės trečiajame kėlinyje. Apie teisėjų poelgį nenoriu kalbėti: neįskaityti įvarčio – tai jau kažkas tokio. Pasitarsime ir tikrai kažkaip reaguosime į tokius atvejus. Juk arenoje turi būti „video įvarčio“ įranga, kuri atsakytų į visus klausimus.“

Pirmosiose čempionato rungtynėse Nyderlandai 4:1 (2:1, 0:0, 2:0) įveikė Estiją.

VIDEO: Pasaulio U-20 ledo ritulios čempionatas: Lietuva – Vengrija

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento