Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmavusi Lietuvos jaunių rinktinė neatsilaikė ir prieš Ukrainą

Lietuvos jaunių iki 18 metų ledo ritulio rinktinei nepavyko sėkmingai užbaigti keturių šalių turnyro Elektrėnuose. Mūsų šalies atstovai šeštadienį paskutinėse turnyro rungtynėse 1:4 pralaimėjo svečiams iš Ukrainos.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / hockey.lt nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Per visą tris dienas trukusį turnyrą lietuviai liko be pergalių: iš pradžių 2:4 nusileista Lenkijai, o vėliau 1:3 pralaimėta Estijos atstovams.

Pirmajame šių komandų rungtynių kėlinyje sėkmingai žaidė abi gynybos grandys, neleisdamos oponentams susikurti rimtų progų prie savo vartų. Kur kas sėkmingiau atakas abi ekipos kūrė antrajame kėlinyje: jame iš pradžių itin aktyviai atakose žaidė ukrainiečiai, o vėliau lietuviai surengė pavojingą išpuolį, kurio smaigalyje atsidūręs Paulius Grybauskas tikslo pasiekti nesugebėjo.

Pirmąjį rungtynių įvartį antrajame kėlinyje pelnė lietuviai, kai Titas Krakauskas metimu iš arti realizavo kiekybinį pranašumą (31:46, rez. perd. Benas Andrejauskas, Matas Čyvas). Tiesa, ilgai džiaugtis pranašumu mūsų šalies atstovai negalėjo: iš pradžių daugumą tiksliu metimu iš toli realizavęs Oleksejus Dakhnovskis rezultatą išlygino, o dar antrajame kėlinyje Klymentijus Lysakas išvedė savo rinktinę į priekį.

VIDEO: Highlight: Lithuania - Ukraine (Friendly International 2022) / 2022-02-12

Trečiajame kėlinyje daugumos metu lietuviai turėjo puikią progą rezultatą išlyginti, bet baudinį uždirbusių mūsų šalies atstovų mėginimas buvo nesėkmingas – P.Grybauskui nepavyko pataikyti į vartus. Tuo tarpu oponentai savųjų progų neišvaistė ir pelnė dar du greitus įvarčius, po kurių jie džiaugėsi pergale 4:1. Ukrainiečių gretose trečiajame kėlinyje pasižymėjo Maksymas Kolinko ir Arsenijus Kiselovas.

Kitose šios dienos turnyro rungtynėse Estija po baudinių serijos 3:2 nugalėjo Lenkijos rinktinę. Tai lėmė, kad turnyre triumfavo ukrainiečiai, už savo nugaros palikdami Estijos, Lenkijos ir Lietuvos jaunių ekipas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas