Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po svajingo šokio ant ledo – ramiau širdyse: Lietuvos porai tikslas pasiekiamas ranka

Gera pradžia – pusė darbo. O gal ir pusė olimpinio kelio. Taip turėtų jaustis Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius, penktadienį solidžiai pradėję šokių ant ledo varžybas pasaulio čempionate Švedijoje.
Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius pasaulio čempionate Švedijoje.
Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius pasaulio čempionate Švedijoje / „Scanpix“ nuotr.

„Sveiki visi, – mojavo ranka Saulius Ambrulevičius klausydamasis jam ir A.Reed skirtų balų iškart po šokio ant „The Ericsson Globe“ arenos ledo ir perduodamas linkėjimus saviems. – Tėti, broli, sese. Ačiū!“

26 metų amerikietės ir 28 metų lietuvio pora po privalomojo šokio linkėjimus galėjo siųsti lengva širdimi – jie įsitaisė 15-oje vietoje planetos pirmenybėse savo pasirodymo pusiaukelėje.

Trumpojoje programoje fokstroto ir kvikstepo šokį pagal Brodvėjaus miuziklą „Brandtsant“ atlikusi Lietuvos pora gal ir nesurengė idealaus pasirodymo, bet šiurkščių klaidų irgi nesimatė. Žiūrovams turėjo įsiminti, kaip S.Ambrulevičius suko savo partnerę, užsimetęs ant pečių.

Mūsų šalies čiuožėjai surinko 71,29 balo ir buvo ne taip toli nuo savo geriausio asmeninio rezultato (73,41).

Trumpojoje programoje pasirodė 30 porų, iš kurių 20 geriausių tęs kovą.

Šeštadienį A.Reed su S.Ambrulevičiumi pasirodys laisvojoje programoje, per kurią turės galimybę užfiksuoti aukščiausią savo poziciją pasaulio pirmenybėse.

Ketverius metus drauge čiuožiančios poros aukščiausias pasiekimas planetos čempionate iki šiol buvo 17-ta vieta. Varžyboms Stokholme jiems buvo priskirta 14-oji reitingo pozicija.

Svarbiausias A.Reed ir S.Ambrulevičiaus tikslas Švedijoje – būti stipriausių porų 19-uke.

„Šįkart vieta nesvarbu, visų svarbiausia – olimpinis kelialapis. Jei bus iškovotas kelialapis, tai ir bus didžiausia pergalė“, – pabrėžė Lietuvos dailiojo čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė.

15min jau rašė, kad kelias į 2022 metų žiemos olimpines žaidynes Pekine tiesiasi dviejomis kryptimis: sportine ir politine.

A.Reed turėtų kreiptis į Lietuvos Prezidentūrą dėl išimties tvarka suteikiamos Lietuvos pilietybės, kuri yra privaloma olimpiniam startui.

Penktadienį šokių ant ledo trumpojoje programoje geriausiai pasirodė Rusijos pora Viktorija Sinicina ir Nikita Kacalapovas, surinkę 88,15 balo.

Už jų rikiuojasi amerikiečiai Madison Hubbell ir Zachary Donohue (86,05). Karjerą jau baigusio Lietuvos čiužėjo Deivido Stagniūno buvusi širdies draugė Madison Chock su Evanu Batesu užima trečiąją vietą (85,15) ir taip pat pretenduoja į medalius šeštadienį.

Pasaulio dailiojo čiuožimo pirmenybės Švedijoje baigsis sekmadienį.

Lietuvai čempionate atstovauja trys čiuožėjai. Moterų varžybose jau startavo Elžbieta Kropa. Trumpojoje programoje ji neišvengė klaidų ir liko 37-a.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas