Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Reakcija į tragišką žūtį – ledo ritulyje bus privaloma kaklo apsauga

Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) pranešė, kad nuo šiol ledo ritulininkams per rungtynes bus privalu dėvėti kaklo apsaugas.
Kaklo apsauga ledo ritulyje taps privaloma
Kaklo apsauga ledo ritulyje taps privaloma / Scanpix/Getty Images via AFP nuotr.
Temos: 2 Ledo ritulys NHL

Šis pakeitimas galios visose varžybose, kurias organizuoja IIHF, įskaitant ir olimpines žaidynes, vyrų ir moterų pasaulio čempionatus.

Kaklo apsaugos dar nebus privalomos Nacionalinėje ledo ritulio lygoje (NHL), kurioje dėl tokio pakeitimo turėtų susitarti lyga su žaidėjų sąjunga.

IIHF pakeitimus priėmė reaguodama į nelaimę, kuri nutiko spalio pabaigoje Anglijoje. Tuomet 29-erių amerikietis Adamas Johnsonas žuvo, kai varžovas jam pačiūžos ašmenimis perrėžė gerklę.

13 rungtynių NHL klube „Pittsburgh Penguins“ sužaidusio ledo ritulininko žūtis įžiebė kalbas apie būtinas kaklo apsaugas, kurios iki šiol būdavo pasirenkamos pačių ledo ritulininkų. Taip pat užgimė diskusijos ir apie riešų bei kojų apsaugas nuo pačiūžų ašmenų.

Kol kas neaišku, kada įsigalios naujas pakeitimas, o tai priklausys nuo kaklo apsaugų pasiūlos ir gamybos greičių.

Iki šiol tokia taisyklė galiojo tik jaunimo pirmenybėse ir čempionatuose.

Dar anksčiau už IIHF šią problemą ėmėsi spręsti Anglijos ledo ritulio asociacija, kuri nutarė įvesti privalomų kaklo apsaugų pakeitimus nuo 2024 m. pradžios.

Tuo tarpu NHL kai kurie žaidėjai patys sureagavo į A.Johnsono žūtį bei ėmė dėvėti kaklo apsaugas. Vienas iš jų – TJ Oshie iš „Washington Capitals“.

Scanpix/Getty Images via AFP nuotr./TJ Oshie dėvi kaklo apsaugą
Scanpix/Getty Images via AFP nuotr./TJ Oshie dėvi kaklo apsaugą

„Svarbiausia, kad žinome, jog turime tokią galimybę. Esame suaugę vyrai. Jeigu nenori jos dėvėti, nedėvėk. Nežinau, ar būtina tai padaryti privalomu dalyku sezono viduryje, nes galime sprendimus priimti ir patys. Aš priėmiau sprendimą dėl savo vaikų, sumažindamas traumų tikimybę, nes nenoriu jų palikti“, – teigė ledo ritulininkas.

Manoma, kad diskusija apie kaklo apsaugas yra didžiausia nuo tada, kai ledo ritulyje buvo įvesta prievolė dėvėti šalmus – NHL pirmenybėse tai nutiko 1979 metais, reaguojant į daugybę patirtų galvos traumų rungtynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas