Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 27 /22:58

Saulius Ambrulevičius planetos pirmenybėse aplenkė tris varžovus: čempionatai man tarsi užkeikti

Nicoje (Prancūzija) tęsiasi pasaulio dailiojo čiuožimo čempionatas. Kaunietis Saulius Ambrulevičius planetos pirmenybėse dalyvavo ketvirtą kartą karjeroje, tačiau po dvejų metų pertraukos. Čiuožėjas antradienį startavo vyrų vienetų varžybų atrankoje.
Saulius Ambrulevičus
Saulius Ambrulevičus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

19-metis S.Ambrulevičius ant ledo pasirodė pirmoje čiuožėjų grupėje ir savo pasirodymą atliko trečiasis. Kaunietis už laisvąją programą surinko 82,40 balus.

„Džiaugiuosi, kad apskritai galėjau čiuožti. Man čempionatai tarsi užkeikti su traumomis. Dėl raiščių traumos negalėjau startuoti šių metų Europos čempionate, prieš pat pasaulio čempionatą susižeidžiau kirkšnį. Daktarai abejojo, ar galėsiu čiuožti, bet aš pasakiau sau, kad šių varžybų tikrai nepraleisiu. Jaučiau skausmus, todėl esu patenkintas, kaip klostėsi mano pasirodymas. Nepadariau geriausia, ką galėjau, bet padariau tiek, kiek leido mano sveikata“, – 15min.lt sakė S.Ambrulevičius.

Pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate S.Ambrulevičius 2008-aisiais buvo 45-tas, 2009-aisiais 49-tas, o dar po metų 38-tas.

Po to, kai savo pasirodymus atliko visi 28 ledo čiuožėjai paaiškėjo, kad S.Amrulevičius užėmė 24 vietą ir aplenkė vos tris sportininkus.

Vyrų atrankos varžybose geriausiai pasirodė kinas Nan Songas, surinkęs 130,75 balo. Antrą vietą užėmė rusas Sergejus Voronovas (128,47 balo), o trečiąją – lenkas Maciejus Cieplucha (126,50).

Į finalines dailiojo čiuožimo vyrų varžybas pateko 12 geriausius rezultatus pasiekusių sportininkų. Tiesioginį kelialapį į finalinį etapą užsitikrino ir atrankoje nedalyvavo 18 geriausių pasaulio čiuožėjų.

15min.lt primena, kad trečiadienį pasaulio čempionate startuos Lietuvos šokių ant ledo pora Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas. Jie atliks trumpąją programą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai