Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sėkmė: pasaulio biatlono vasaros čempionate dalį varžybų pirmavęs Karolis Dombrovskis užėmė 13 vietą

Penktadienį Rumunijoje prasidėjo pasaulio vasaros biatlono čempionatas, kuriame dalyvauja ir būrys Lietuvos sportininkų. Antrą pirmenybių dieną biatlonininkai išbandė jėgas sprinto varžybose.
Karolis Dombrovskis
Karolis Dombrovskis / Lietuvos biatlono federacijos nuotr.

Vyrų 10 km sprinto rungties metu Lietuvos vardas buvo minimas dažnai: devintą starto numerį turėjęs Karolis Dombrovskis dalį varžybų pirmavo, pirmame šaudymo ruože nesuklydo nė sykio, tačiau antrojoje netaikliai skriejo du jo šūviai. Tarp 56 sportininkų lietuvis užėmė aukštą 13 vietą.

Tris baudos ratus sukęs Tomas Kaukėnas liko 34-as (šaudymas 1+2), Vytautas Strolia – 35-as (3+2), o Rokas Suslavičius – 41-as (1+1).

„Prieš startą galvojau tik apie tai, kaip techniškai įveikti trasą, tolygiai paskirstyti jėgas ir taikliai sušaudyti. Žinoma, buvo minčių ir apie dešimtuką, – sakė K.Dombrovskis. – Nežinojau, jog pradžioje primavau, bet kad buvau arti visų lyderių jaučiau, nes jau po pirmo šaudymo pavijau nemažai anksčiau startavusių atletų. Viena ausimi ne kartą teko išgirsti savo pavardę iš komentatorių stadione.“

Pasaulio čempionu tapo bulgaras Vladimiras Ilievas. Kartą suklydęs biatlonininkas net 26 sek. aplenkė be klaidų šaudžiusį ukrainietį Artiomą Prymą. Bronzą iškovojo lietuvės Natalijos Paulauskaitės vaikinas iš Slovakijos Martinas Otčenašas. Tris baudos ratus sukęs slovakas atsiliko 49,9 sek.

K.Dombrovskis nugalėtojui pralaimėjo 1 min. 34,8 sek., T.Kaukėnas – 4 min. 13,7 sek., V.Strolia – 4 min. 34,2 sek., o R.Suslavičius – 5 min. 12,4 sek.

„Šiandien jaučiau stiprų palaikymą iš trasos. Neskaitant mūsų trenerių ir delegacijos atstovų, taip pat palaikė lenkų ir slovakų treneriai. Manau, jog papildoma įtampa prieš antrą šaudymą tikrai buvo. Labai gaila tų dviejų šūvių, bet esu nusiteikęs optimistiškai rytdienai“, – nenusivylė K.Dombrovskis.

17 vietą moterų 7,5 km sprinte užėmė Natalija Paulauskaitė. Po pirmo šaudymo, kuriame prašovė kartą, ji buvo 16-a, o po antrojo (visi taiklūs šūviai) – pakilo į devintą vietą. Vis dėlto Lietuvos atstovei paskutiniame rate pristigo jėgų ir į priekį ji praleido dar aštuonias varžoves.

Kita Lietuvos biatlonininkė Natalija Kočergina prašovė penkiskart (3+2) bei tarp 40 sportininkių užėmė 27 vietą.

Aukso medalį iškovojo ukrainietė Olga Abramova, vos 4,9 sek. aplenkusi lenkę Moniką Hojnisz. Bronza atiteko kitai lenkei Magdalenai Gwizdon, kuri atsiliko 1 min. 17 sek. O.Abramova šaudykloje nesuklydo nė karto, M.Hojnisz – sykį, o M.Gwizdon – du.

N.Paulauskaitė nugalėtojai nusileido 2 min. 35,6 sek., o N.Kočergina – 3 min. 47,4 sek.

Lietuvos biatlono federacijos nuotr./Gabrielė Leščinskaitė
Lietuvos biatlono federacijos nuotr./Gabrielė Leščinskaitė

Jaunimo varžybose tarp lyderių prasibrovė Gabrielė Leščinskaitė. Geriausiai planetos čempionate žiemą iš Lietuvos sportininkų pasirodžiusi biatlonininkė 7,5 km sprinte suko vieną baudos ratą bei užėmė aukštą septintą vietą. Mūsiškę aplenkė trys ukrainietės (tarp jų ir nugalėtoja tapusi Anastasija Merkušina), dvi rusės bei baltarusė.

Dukart suklydusi Kotryna Vitkūnaitė tarp 35 sportininkių liko 26-ta.

Jaunimo vaikinų sprinte Deividas Demkovas aplenkė 12 varžovų bei užėmė 44 vietą.

Sekmadienį biatlonininkai varžysis persekiojimo rungtyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito