Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Septintą vietą pasaulio čempionate užėmęs V.Strolia: „Lūkesčiai yra didesni“

Tęsiasi Otepėje (Estija) vykstantis pasaulio vasaros biatlono čempionatas, kuriame šeštadienį sportininkai varžėsi sprinto rungtyje. Pernai planetos vicečempionu vasarą šioje rungtyje tapęs Vytautas Strolia dar vieno apdovanojimo neiškovojo, bet pasirodė sėkmingai: jam atiteko septinta vieta.
Vytautas Strolia
Vytautas Strolia / Roberto Trakio nuotr.

31-erių Lietuvos komandos lyderis 7,5 km distancijoje suko du baudos ratus (šaudymas 1+1). Anykštėnas kiekviename rate demonstravo vis didesnį tempą trasoje: pirmajame jis buvo 21-as, antrajame – septintas, o trečiajame – net antras.

„Emocijos dviprasmiškos, nes šiame vasaros čempionate lūkesčiai vis tiek didesni. Ta septinta vieta tas viduriukas, kur galima neliūdėti po starto. Rytoj bus naujas šansas, reikės kovoti labiau. Aišku, pergyvenu šiek tiek dėl šaudymo. Ir vakar šaudymas buvo neužtikrintas, šiandien vėl tų klaidų buvo. O dėl bendros savijautos ir greičio trasoje, sakyčiau, kad visai neblogai jaučiuosi, bet tikėjausi, kad toks greitis maždaug ir turėtų būti“, – komentavo V.Strolia.

Vos vienam iš 72 sportininkų sprinto varžybas pavyko baigti be baudos ratų – tą padarė 4 vietą užėmęs lenkas Wojciechas Skorusa. Sąlygas biatlonininkams sunkino besikeičiantis vėjas.

„Šiandien buvo šiek tiek vėjuota, tas vėjas toks nepastovus, iš visų pusių. Bet šiaip man atrodo, kad vasarą visą laiką tų baudų būna daugiau nei žiemą, nes distancijos trumpesnės, visi skuba, varžybos po tokios pertraukos, tai viskas susideda ir taip gaunasi, kad tų baudų šiek tiek daugiau“, – svarstė V.Strolia.

Čempionu tapo čekas Jakubas Štvrtecky, 12,4 sek. pranokęs prancūzą Emilieną Claude‘ą bei 1,6 sek. – belgą Thierry Langerį. Visi trys prizininkai suko po vieną baudos ratą. V.Strolia nugalėtojui nusileido 47,4 sek.

Rungtyje dalyvavo dar penki Lietuvos atstovai: Maksimas Fominas užėmė 22 vietą (2+1), Jokūbas Mačkinė – 50-ąją (1+3), Tomas Kaukėnas – 54-ąją (3+2), Nikita Čigak – 63-ąją (4+3), o Stepanas Terentjevas – 67-ąją (4+2).

V.Strolia ir M.Fominas iškovojo teisę dalyvauti sekmadienį vyksiančiose „Gala“ bendro starto lenktynėse, kuriose praėjusiais metais V.Strolia pasidabino bronzos medaliu.

Moterų 6 km sprinte Judita Traubaitė suko tris baudos ratus (1+2) bei buvo 28-a. Beje, varžybas lietuvė pradėjo su pirmu starto numeriu.

„Ar netrikdė papildomas dėmesys? Gal labiausiai apie tai pagalvojau, kai pamačiau starto protokolus. Kai atėjo starto laikas, visai negalvojau. Aišku jautėsi, kad prieš mane niekas nestartavo ir ta starto laukimo minutė su visu įgarsinimu, bet visai buvo smagu. Apie kameras ar dėmesį stengiausi negalvoti“, – šyptelėjo J.Traubaitė.

Pasaulio čempionės titulą iškovojo Tereza Vobornikova, vos 0,1 sek. pranokusi Belgijai atstovaujančią Lotte Lie. Slovakė Paulina Batovska-Fialkova atsiliko 13,5 sek. bei pasidabino bronza.

Lidija Žurauskaitė sprinte užėmė 47 vietą (2+2), Sara Urumova – 52-ąją (1+0), o Natalija Kočergina – 57-ąją (2+3). Į „Gala“ bendro starto rungtį, kurioje dalyvaus 30 geriausiai šiame čempionate pasirodžiusių biatlonininkių, iš mūsiškių pavyko patekti tik J.Traubaitei.

„Važiavimo tempas tikrai pateisino lūkesčius šiame čempionate, o šaudymas galėjo būti geresnis pagal tai, kaip sekėsi treniruotėse. Neįsivaizdavau, ar yra galimybių patekti į bendrą startą, nes nežinojau, kiek išvis bus dalyvių, kas atvažiuos, bet dvejonių dėl patekimo prieš čempionatą būčiau turėjusi“, – teigė J.Traubaitė.

Jaunimo sprinte sėkmingiausiai tarp lietuvių pasirodė Viktorija Augulytė (34 vieta) bei Mikas Vildžiūnas (41 vieta).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas